İsrail'de polise bıçakla saldıran Türk vatandaşı öldürüldü

İsrail'de polise bıçakla saldıran Türk vatandaşı öldürüldü
Kudüs’te Türk vatandaşı İsrail polisi tarafından öldürüldü. İsrail polisini bıçakla yaralayan vatandaş açılan ateşle olay yerinde öldü. Vatandaşın kimliği belirlendi mi? Olay nasıl yaşandı?

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde İsrail polisine bıçaklı saldırıda bulunduğu iddia edilen bir kişi polis tarafından açılan ateş sonucunda öldürüldü. İsrail basını polis tarafından öldürülen kişinin Türk vatandaşı olduğunu bildirdi. Olay gündemde geniş yer bulurken diplomatik kaynaklardan da konuya ilişkin açıklamalar yapıldı.

İsrail Polisi Konuyla İlgili Açıklama Yaptı

İsrail polisinin açıklamasına göre Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bir kişi polise bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla öldürüldü. Olay yerel saatle 12:30 civarında es-Sahire Kapısı bölgesinde meydana geldi. Polisler saldırganın kendilerine bıçakla saldırdığını tespit ederek müdahale etti ve saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırganın üzerinden bir bıçak bulunduğu belirtildi.

İsrail'de polise bıçakla saldıran Türk vatandaşı öldürüldü

Polis memurunun vücudunun üst kısmından yaralandığı ve durumunun iyi olduğu belirtilirken saldırı girişiminde bulunan kişinin 34 yaşında bir Türk vatandaşı olduğu iddia edildi. İsrail polisi Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde polise bıçaklı saldırıda bulunduğu iddia edilen bir kişiyi öldürdü.

Eski Şehir'in Sahire Kapısı bölgesinde sağlık ekiplerinin olay yerinden bir ceset taşıdığı anları görüntülendiği belirtildi. İsrail basını da söz konusu kişinin polis tarafından öldürüldüğünü duyurdu. İsrail polisi saldırıya karışan kişinin kaldığı Doğu Kudüs'teki otele baskın düzenlerken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Diplomatik kaynaklar ise olayın Türk vatandaşı olan saldırganın kimliğinin doğrulanmasına çalışıldığını ve konunun Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.