Emekli maaşlarına zam sürprizi var! Maaşların 12.550 TL olacağı tarihi bizzat verdiler

Emekli maaşlarına zam sürprizi var! Maaşların 12.550 TL olacağı tarihi bizzat verdiler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada toplu iş görüşmelerinin başladığını belirterek, taraflar arasında bir an önce uzlaşma sağlanması gerektiğini vurguladı. Detaylar haberimizde..

Bugün itibariyle emekli maaşı 12.550 TL olarak güncellendi. Bu emekliler için sevindirici bir haber oldu.

Düşük emekli aylığını artıran yeni bir Emekli Artışı Yönetmeliği yayımlandı. Bu güncelleme, SSK ve Bağ-Kur'da dahil olmak üzere tüm emekli gruplarını etkileyen 15 milyon kişiye genel olarak olumlu yansıyacaktır.

"Memur ve Emekli Zam Görüşmeleri Son Durum"

emekli maaşı 12.550 TL olarak güncellendi

 Gelişim bununla sınırlı değil. Memurların maaşlarına ve emekli maaşlarına daha fazla zam yapılması çağrısında bulunan toplu pazarlık başladı. Resmi olarak 1 Ağustos'ta başlayan bu müzakereler, 2024-2025 dönemi için maaş ve yan haklara ilişkin olup, kamu işveren sendikaları ile memur sendikalarının arasındaki bu toplu pazarlıkta kilit kararlar alınabilecek niteliktedir.

MEMUR-SEN sendikası, toplu iş sözleşmesi öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 129 maddelik teklif sundu. Bu teklifin amacı, memurların ve aynı zamanda da emeklilerin ekonomik ve sosyal haklarını düzenlemektir. Kamu müteahhidi ile sendikalar arasındaki müzakerelerin bu hükümlere dayandığı ortaya çıktı.