Gram altında yeri göğü delen tahmin! Gerçek olursa kıyamet kopar...

Gram altında yeri göğü delen tahmin! Gerçek olursa kıyamet kopar...
Yatırım dünyası altın fiyatlarını ve aynı zamanda da zaman yorumlarını takip etmekten asla vazgeçmez. Son dönemde rekor kıran altının değeri 2451 seviyesini hedefliyor. Altının gelişimi hakkında yorum yapan ekonomist Tunç Şatıroğlu, altında 2451 ile yeni bir rekor değeri hedefliyor.

2023 yılının ilk çeyreği altın yatırımcılarına büyük kazançlar getirdi. ABD ve dolardan gelen enflasyonist baskı, altının değerini keskin bir şekilde yükseltti ve bir süredir rekor seviyelerde. Altın yatırımcıları güncel fiyatları yakından takip ederken altınla ilgili uzman yorumları yağıyor.

Altın tavsiyeleriyle tanınan ünlü iktisatçı Tunç Şatıroğlu, altını yeni bir rekor olarak 2451 lirayı işaret etti.

"Ana tırmanışlar 1897-1990'dan sonra başlar."

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, altının yükselişinin süreceğini söylüyor ve yeni analizinde altının onsunu referans alıyor. Altının değeri için "Her zaman alınabilir" ifadesini kullanan Şatıroğlu, teknik analiz sunarak uzun vadeli hedefinin 2451 seviyesi olduğunu söyledi.

Altının onsunu değerlendiren ünlü iktisatçı, "Asıl artışın 1897-1990'dan sonra başlayacağını düşünüyorum" dedi. Daha sonra, bir ons altının 2040'larda geçmiş zirveleri yeniden test edeceğini de sözlerine ekledi.

Gram altında yeri göğü delen tahmin

ALTIN FİYATLARINDA TARİHİ REKOR SENARYOSU

2040 seviyelerinin aşılmasının piyasaya bağlı olduğunu söyleyen Tunç Şatıroğlu, bu seviyelerin aşılması durumunda yeni bir tarihi kazanım olacağını açıkladı. Tunç Şatıroğlu, ons altının 2040'taki önceki zirvesini geçmesinin ardından hedefin 2451 lira olduğunu belirterek, “Fibonacci, burada zaman yok. Şimdi bunun 2024'te mi olacağını yoksa 2023'te ani bir yükseliş mi olacağını bilmiyoruz. Fibonacci bunu böyle temsil ediyor. Ünlüler altın ve gümüşün şimdilerde alınabileceğini söyleyerek gümüşün de toparlanacağını söylüyorlar." dedi.

Altında ve gümüşün yükseliş trendine girdiğini aktaran Şatıroğlu, 'Şimdi alınır mı? şeklindeki bir soruya ise, 'Alın, alın,' yanıtını verdi.