Mehmet Şimşek'ten kritik hamle! Merkez Bankası Başkanlık koltuğu için Hafize Gaye Erkan ile görüştü..

Mehmet Şimşek'ten kritik hamle! Merkez Bankası Başkanlık koltuğu için Hafize Gaye Erkan ile görüştü..
Seçimin ardından Kabine kuruldu. Dikkatler ekonomideki gelişmelere çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek'ten önemli bir adım geldi. için kulislerde adı geçen Bakan Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanlık koltuğu için Dr. Hafize Gaye Erkan'la tanıştığı söylendi. Erkan, Merkez Bankası Başkanı olarak atanırsa bu göreve gelen ilk kadın başkan olarak adını tarihe yazdıracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'i atamasının sonrasında ekonomi kurumlarının yeni liderinin kim olacağı araştırılıyor.. Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten Şahap Kavcıoğlu'nun yerine geçecek isimle ilgili çeşitli açıklamalar da  yapıldı. Başında kamu bankalarının üç başkanının isimlerinin geçtiği Merkez Bankası'nın koltuğu için en güçlü iddialardan birisi Dr. Hafize Gaye Erkan oldu.

ŞİMŞEK ve ERKAN BİR ARADA

Mehmet Şimşek'ten kritik hamle! Merkez Bankası Başkanlık koştuğu için Hafize Gaye Erkan ile görüştü

Reuters'e konuşan iki kaynağın açıklamalarına göre, Bakan Mehmet Şimşek'in Erkan ile bir görüşme yaptığı söylendi. Ankara'da yapılan görüşmeyle ilgili edinilen bilgilere göre, Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığına adaylığı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verilecek.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Merkez Bankası Başkanlığı için adı geçen en güçlü adaylardan birisi olan Hafize Gaye Erkan'ın 1982 yılında doğduğu biliniyor. Hafize Gaye Erkan, eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Mehmet Şimşek'ten kritik hamle! Merkez Bankası Başkanlık koştuğu için Hafize Gaye Erkan ile görüştü

Amerika'da yüksek lisans eğitimini sürdüren Erkan, merkezi San Francisco ve aynı zamanda California'da olan ticari bir bankada çalıştı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok banka ve finans kuruluşunda Eş CEO, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Yatırım Direktörü olan Erkan, aklama Direktörü ve Risk Eş Başkanı gibi birçok görevde de bulundu.

Hafize Gaye Erkan, eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'ne bağlı Endüstri Mühendisliği'nde birincilik ile tamamlayarak mezun olduktan sonra Princeton Üniversitesi'ne geçiş yapmış ve burada Yöneylem Araştırması ile birlikte Finans Mühendisliği alanında doktora derecesini aldığı biliniyor.