TCKN 0,2,4,6,8 ile bitenlere 5.330 TL yardım! 1 yıl kesintisiz yatırılacak

TCKN 0,2,4,6,8 ile bitenlere 5.330 TL yardım! 1 yıl kesintisiz yatırılacak
Sosyal destekler tüm hızıyla sahiplerini bulmaya devam ederken PTT üzerinden TC kimlik numarasına bakılarak destek verileceği açıklandı. Çocuklu ailelerin yararlanabileceği başvuru destekleri 12 ay süreyle devam ederken 5 bin 330 TL hesaplarda yerini alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çeşitli alanlar üzerinde çocuklu aileler için sosyal ve ekonomik ihityaçlarla beraber sağlık masrafları, okul giderleri karşılanması amaçlanıyor. 2024 senesinde PTT üzerinden yatırılırken şartların neler olduğu, kimlerin yararlanabileceğine dair tüm detaylar haberimizde.

PTT şubelerinden ödemeler hesaplara yatırılmaya başlarken 2024 yılı çocuklu aile devlet destekleri için gelir seviyesi düşük olan hane kişi sayısına göre yetersiz kalan haneler başvuruda bulunabilecek. Çocuk destek ödemeleri aylık 5.330 TL olarak yatırılırken her çocuk için farkllı başvuru gerekmektedir.
çocuklu ailelere destek
ÇOCUKLU AİLELERE DESTEK ÖDEMESİ
2024 yılında gerçekleştirilen ödemelerle beraber çocuk desteği sürekli yardımlardan birisi olarak yatırılan çocuk ödemeleri 12 ay süreyle devam edecek. E devlet platformu üzerinden başvuru yapılarak anne ya da babanın TC kimlik  ile giriş yapılmasıyla sistemden işlemler tamamlanır. 12 ay süre zarfında devlet tarafından çocuklu ailelere toplamda 63 bin 960 TL destek sağlanmış oluyor.

Asgari ücret üzerinden hesaplamalar yapılırken kişi başına düşen gelir seviyesi asgari ücretin 3'te birinden az olmasına bakılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemelerinde ailenin maddi yükü hafifletilirken özellikle çocukların bakımında eksik kalınmasının önüne geçilmek isteniyor.