Bülent Arınç-Melih Gökçek Polemiği Hız Kesmiyor! Bomba Atışmalar!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki açıklamalarına muhalefet partilerinden tepkiler geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın son çıkışının ardından başlayan tartışma dün yerini Arınç-Gökçek kavgasına bıraktı. Başbakan Yardımcısı Arınç kendisini 'paralelcilikle suçlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası sert sözlerle yanıt verdi. Melih Gökçek'e 'haysiyetsiz' diyen Arınç'a Gökçek'ten jet yanıt geldi. Polemik büyüdü. Çankaya Köşkünde yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Bülent Arınç'tan ilginç açıklamalar.Arınç'ın Cumhurbaşakanı hakkında yapılan açıklamarı sebebi ile konuşan Melih Gökçek'e zehir zemberek açıklamalar yaptı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın son çıkışının ardından başlayan tartışma dün yerini Arınç-Gökçek kavgasına bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarının ardından Arınç, hafta sonu süreçle ilgili olarak yaptığı çıkışla tartışmanın fitilini ateşlemişti. Tüm gözler ilk defa Çankaya Köşkü'nde toplanacak Bakanlar Kurulu sonrası Bülent Arınç'ın yapacağı açıklamaya çevrilmişken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamaları ortalığı karıştırdı. Gökçek, Twitter'dan sert sözlerle Arınç'ı istifaya çağırdı.
Sonrasında ise Bülent Arınç 'Hükümet Sözcüsü' sıfatıyla kameraların karşısına geçti. Arınç konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açıklamalarını düzelterek başladı, şunları söyledi: “Burada bir kısım basın Cumhurbaşkanı ile hükümet ve ben arasında bir çekişme ve ihtilaf olduğunu belirten dedikodu yaptılar. Memleket meselelerine duygularımızı karıştırmayız. Cumhurbaşkanımızla duygusal polemiklere girecek insan değiliz. Hukukumuz dava arkadaşlığıdır. Cumhurbaşkanımız devletimiz başıdır. Bunun dışında bizim liderimizdir. Halkımızın kahramanıdır. Konuşmalarımda polemik ve saygısızlık göremezsiniz. Çözüm süreci ve diğer konularda kendisini eksik bilgilendirmişsek kusuru kendimizde ararız. Onu yanlış bulduğumuzu söylemek değil, olayın eksik kalmış noktalarını tamamlamaktır. Şerefimle temin ediyorum, sayın başbakanımla Cumartesi, Pazar günü konuşmamdan önce başbakan ile görüşmem olmadı. Sayın Ahmet Davutoğlu tamamen masumdur, bu suç değil ama...”
Gökçek'in açıklamalarına ateş püsküren Bülent Arınç, çok sert konuştu: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek benimle ilgili tweet atmış. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Buna nasıl cevap vermem gerektiği konusunda tartıştığımızda 'Gökçek kim siz kimsiniz' diye görüş bildirdiler. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli biri değil.
Görevden ayrılmamı isteyecek pozisyonda değilsin. Gökçek'e değil ama eşine saygım var. O nedenle Gökçek'le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. Kimin nerede havlayacağını biliyoruz. Gökçek, sayın demiyorum, bir yerlere yaranmak istiyor. Oğlunun milletvekili adaylığını garantilemek istiyor. Ahmet Hakan'ın yazısını delil kabul ediyor. Ahmet Hakan, Gökçek'ten çok daha haysiyetli, onurludur. Paralel yapı diyor. Bu hizmetleri anlatan benim. Amerika'ya giden benim. Belediye başkanlığı için oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Biz Ankara ve devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık.” Arınç 'izleme heyeti' konusuna da açıklık getirerek “İzleme heyetindeki kişileri akil insanlar içinden olacaktır” dedi.