Bolu- Botla göle açılan Furkan’ın cansız bedeni bulundu

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşanan trajik olayda, Karamurat Gölü'nde botla açıldıktan sonra göle düşerek kaybolan 18 yaşındaki Furkan Özdemir’in cansız bedenine ulaşıldı. Arama çalışmaları sabah saatlerinde yeniden başlatılmış ve genç Furkan’ın bedeni 7 metre derinlikte bulunmuştur.

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti beldesinde yer alan Karamurat Gölü’nde yaşanan olay, yürekleri dağladı. 18 yaşındaki Furkan Özdemir, arkadaşlarıyla birlikte göl kenarına piknik yapmak için gitti. Piknik esnasında göle tek başına botla açılmak isteyen genç, bir süre sonra dengesini kaybederek suya düştü. Botun alabora olmasıyla birlikte Furkan gölde kayboldu.

Olayın ardından bölgeye hızla Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma, AFAD, Bolu Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ve Taşkesti Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Akşam saatlerinde havanın kararması nedeniyle durdurulan çalışmalar, sabahın erken saatlerinde yeniden başlatıldı.

Ekiplerin yoğun çabaları sonucu Furkan Özdemir’in cansız bedeni, gölün yaklaşık 7 metre derinliğinde bulundu. Gölden çıkartılan cenaze, gerekli incelemelerin yapılması amacıyla otopsi için ilçe devlet hastanesine götürüldü.

Olayla ilgili olarak güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Özdemir’in göle açıldığı botun tipi, can yeleği olup olmadığı ve çevre güvenliği gibi unsurların da soruşturma kapsamında değerlendirileceği öğrenildi.

Ailesi ve sevenleri büyük bir yasa boğulurken, sosyal medyada da olay büyük üzüntüyle karşılandı. Yaşanan trajedi, göl ve benzeri alanlarda güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Güncel Haberleri