Konya’ya dev yatırım! 30 milyonluk GES yatırımı için ilk harç atıldı

Konya’ya dev yatırım! 30 milyonluk GES yatırımı için ilk harç atıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan Seydişehir Belediyesi'nin ilçede kuracağı güneş enerjisi santralinin (GES) temeli atıldı. MEVKA'nın desteklediği proje, iki yıl içinde tüm maliyetleri karşılayacak.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde inşa edilen ve yatırım bedeli 30 milyon lira olan güneş enerjisi santrali (GES) projesine ilk harç atıldı. Projenin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte AK Parti'li Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Kaymakam Cevdet Bakkal, Seydişehir ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Tutal katıldı.

1 MEGAWATT ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPACAK

Düzenlenen temel atma töreninde bir konuşma yapan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, konuşmasında güneş enerjisi santrali projesinin 26 bin metrekare gibi bir alanı kapsadığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkürlerini iletti ve kurulum maliyeti 30 milyonun üzerinde olan projenin tüm ilçeye ve Konya'ya hayırlı olmasını diledi.

Konya’ya dev yatırım! 30 milyonluk GES yatırımı için ilk harç atıldı

“İnşallah bu tür yatırımlar devam eder”

Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, programda yaptığı konuşmasında “Şehrin öz kaynaklarının geliştirilmesi ve maliyetlerin azaltılmasına yönelik önemli bir proje bu. Bunun önemli bir milat olmasını ve bu tür yatırımların gelecekte de devam etmesini diliyorum. Çünkü gelecek bu yatırımlarda yatıyor. Büyükşehir belediye başkanımıza ve ilçe belediye başkanımıza söz konusu proje için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Belediyelerimiz yeşil enerjiye önemli bir dönüş yapıyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise güzel bir binanın açılış törenini gerçekleştirdiklerini belirterek, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a 10 yıldır ilçeye yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

Belediye Başkanı Altay, her ne kadar belediyelerin gelirlerini artırmaya çalışsa da önemli yeşil enerjiye geçiş faaliyetleri de yürüttüklerini kaydederek, “Bugün Seydişehir 1 megawatt Güneş Enerjisi Santralleri bu anlamda çok önemli. Bu belediyemize istikrarlı bir gelir getirecek ama daha da önemlisi de iklim değişikliğinin etkilerinin tartışıldığı bir dönemde belediyenin temiz enerjiden elektrik üretmesi bundan sonraki çalışmalar için çok güzel bir başlangıç ​​olacak. Umarım faydası olur" şeklinde konuştu.

Konya’ya dev yatırım! 30 milyonluk GES yatırımı için ilk harç atıldı

"Üçlü olalım, güçlü olalım" sözünün hayata geçtiğini gördüklerini vurgulayan Başkan Altay, şöyle devam etti:

İlçe yönetimi, belediye ve merkezi yönetim siyasi katılımcılardan tek çatı altında oluşursa hız ve konfor da artar. hizmet arttı. Bakın burası kent belediyemizin arsası. Biz bir şeyler yapabilirdik fakat Seydişehir Belediyemizin ihtiyacı olduğunda hiç düşünmeden hemen devrediyoruz. Şimdi, Cumhur İttifakı adayımız olan Abdulmuttalip Demirel de aramızda. Bayrağı geri aldıktan sonra Seydişehir için hep beraber önemli işler yapacağımıza inanıyorum.

"Seydişehir'e 1 milyar 400 milyon lira yatırım yapıldı"

Seydişehir'e şu ana kadar bugünkü değerle 1 milyar 400 milyon lira gibi bir yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Altay, "Tabandan üst yapıya, Bilgehane'den KOMEK bina inşaasına kadar sosyal hayata ilişkin önemli çalışmalar hayata geçirildi. Ne kadar hizmet veririsek verelim şunun bilincindeyiz; Vatandaşlarımızın bize vermiş olduğu desteğin karşılığını ödeyemeyiz. Konya halkı bize her zaman çok destek oldu. Umarım bu dönemde gereğini yaparlar, buna güvenim tamdır. Ayrıca bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımızı 17 Mart günü saat 14.30'da Kılıçarslan Meydanı'nda şehrimizde ağırlayacağız. Başkanımızı karşılamak için Seydişehirli vatandaşlarımızı da Konya'ya bekliyoruz. Konya bir vefa şehridir. Konya kendisine değer verenleri övüyor. Saygıdeğer başkanımız, Konya'ya olan ilgisini ve sevgisini her fırsatta dile getirdi. Konya halkı onu büyük bir coşkuyla karşıladı. İnşallah süreci yine aynı heyecanla tamamlamak istiyoruz” dedi.

Konya’ya dev yatırım! 30 milyonluk GES yatırımı için ilk harç atıldı

“Ülke olarak enerji arzımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, enerjinin Türkiye için önemine değinerek şunları söyledi:

“Ne yazık ki enerji kaynaklarının önemli bir kısmını yurt dışından ithal ediyoruz. Bu anlamda enerjiye yaptığımız her yatırım değerlidir. Konya ve Seydişehirimiz güneş enerjisini en verimli kullanan şehirlerimiz arasında yer alıyor. Ülke olarak enerji arzımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor. Temelini attığımız yatırım bu anlamda çok değerli. Belediyemizin tahsis ettiği bu araziye yapılacak 1 megavatlık yatırımla Seydişehir'imize yılda 200 bin dolar katkı sağlanacak. Katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum."

Konuşmaların ardından, arazisi Konya Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Seydişehir Belediyesi'nin inşaatını üstlendiği Seydişehir Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) temeli dualarla atıldı.