Çanakkale'de gece yarısı korkutan deprem

Çanakkale'de gece yarısı korkutan deprem
Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardında deprem bölgelerinde yer hareketliliği devam ediyor. AFAD’dan gelen son verilere göre o ilimizde yaşayanları korkutan bir deprem daha meydana geldi. İşte detaylar…

6 şubatta yaşanılan büyük felaketin ardında Çanakkale’de yeniden bir deprem oldu. Detaylar haberimizde…

banka

SON DAKİKA... ÇANAKKALE'DE KORKUTAN DEPREM. AFAD DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ AÇIKLADI

AFAD, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 21.03 sıralarında 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, merkezinin Çanakkale'nin Ayvacık açıklarında olduğunu duyurdu.

Deprem yerin 12,7 km derinliğinde meydana geldi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ NASIL ÖLÇÜLÜR?

Dünya üzerinde meydana gelen depremlerin büyüklüğü genellikle Richter ölçeğine göre belirlenir. Bu ölçek 1935 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nden Charles Richter tarafından geliştirilmiştir. Depremin büyüklüğü ve şiddeti aynı değildir. Büyüklük, depremin tek bir ölçüdeki etkisini ifade eder. Şiddet daha çok yıkımla ilgilidir.

DEPREMLERİN NE ZAMAN OLACAĞI TAHMİN EDİLEBİLİR Mİ?

Günümüzde depremlerin nerede meydana geldiği jeoloji ve jeofizik alanında yapılan araştırmalarla anlaşılabilmektedir. Ancak deprem alanında büyük ilerlemeler kaydedilmesine rağmen depremlerin zamanlaması veya büyüklüğü şu anda kesin olarak tahmin edilemiyor.