Konya’da bayramda araç kiralarken dikkat: Tuzağa sakın düşmeyin!

Konya’da bayramda araç kiralarken dikkat: Tuzağa sakın düşmeyin!
Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala araç kiralama sektöründe hareketlilik devam ediyor. Araç kiralama şirketleri son dönemde internet dolandırıcılığında yaşanan artışa dikkat çekerek insanları dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

Ramazan Bayramı yaklaşırken dolandırıcılar, araç kiralama şirketlerinin internet sitelerini kopyalıyor, site ismindeki harfleri değiştiriyor ve ‘oltalama’ yöntemleriyle sitenin bir kopyasını hazırlıyor. Sosyal ağlarda kopyalanan sitelere reklam gönderen dolandırıcılar, araç kiralama işlemi yapmak isteyenleri tuzağa düşürmeye çalışıyor.

İnternetten araç kiralama hizmetleri giderek popüler hale gelirken, dolandırıcılar da internet üzerinden çeşitli yöntemler kullanarak vatandaşları mağdur edebiliyorlar. İnsanların bütçelerini zorlamadan kısa yolculuklarda konforunu artırmanın bir yolu olarak araç kiralama popüler hale gelmeye başladı.

"Ramazan Bayramı'nda araç kiralama talebi yoğun”

Konya'da araç kiralama işletmesi işleten Murat Demirkul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yazın gelmesi ve Ramazan bayramının da gelmesiyle birlikte işlerimiz arttı, yoğunluk yüzde 95 yükseldi. Önceki bayramlarla karşılaştırıldığında bu gün insanların araç kiralama talebi daha fazla. Bunun 9 günlük tatilden ve hava şartlarının biraz düzelmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Araç kiralamak isteyen vatandaşlara da rezervasyon konusunda sıkıntı yaşamamaları için erkenden rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Konya’da bayramda araç kiralarken dikkat

Korsan sitelerden bayram için otomobil kiralamak isteyenlerin dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerektiğini aktaran Murat Demirkul, şöyle konuştu:

Korsan sitelerde en büyük sorunumuz telif hakkı, firmanın web sitesinin kopyalanıp değiştirilmiş yazıya sahip olması gibi. Sonuçta vatandaşlarımız bu sahte siteleri ziyaret ederek bu sitelere erişim sağlıyor. Korsan sitelerin istediği en önemli nokta yine vatandaşlara WhatsApp üzerinden ulaşıp para vermelerini istemek ve son olarak garson arabayı kapıya kadar getirecek 'Vale' sözüyle paralar alınacak. Bayram o zaman vatandaşlarımız için zehir haline gelir. Bu şekilde para isteme söz konusu olduğunda bizlerin uzak durması ve mağdur olmamaya daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Merdiven altı firmalar kesinlikle güvenilir değil"

"Düşük fiyatlarından dolandırıcı oldukları anlaşılabilir"

Dolandırıcılığın ucuz fiyatlarından anlaşılabileceğini vurgulayan Demirkul, “Çünkü vatandaşlarımız ucuz fiyatlara inanıyor ve bu kişilerle iletişime geçiyor. Vatandaşlarımız sahte bir sitede yarı fiyatına pahalı bir araba gördüklerinde kandırılarak bu kişilere depozito gönderebiliyorlar. Baktığınızda normal bir firma 2-3 bin liralık arabasını yarı fiyatına vermez. Halkımız bu sorunu düşük fiyatlar sayesinde anlıyor. Birisi WhatsApp üzerinden ücret talep ederse o kişiden uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederiz" dedi.

"Fiyat aralığımız şu anda 1.500 TL ile 4.000 TL arasında”

Demirkul, "Araç kiralayan vatandaşlarımızın aracı teslim alırken kiraladıkları firmanın yetkilisi ile kontrol etmeleri, gerekiyorsa video çekmeleri faydalı olacaktır" derken çöyle devam etti:

Firma temsilcisine aracın bakımlarının yapılıp yapılmadığını sormalarını tavsiye ederiz. Kiralanan bir aracın en önemli noktalarından biri elbette lastik bakımıdır. Lastikler mutlaka kontrol edilmelidir. Fiyat aralığımız şu anda 1.500 ile 4.000 lira arasında değişiyor”