Konya’da ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıtacak!

Konya’da ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıtacak!
Türkiye Diyanet Vakfı, aralarında Konya'nın da olduğu 11 ilde teravih namazından sonra Kur'an-ı Kerim dağıtmayı planlıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, 85 ülkeye 1 milyon 731 bin 884 Kur'an-ı Kerim dağıtıldığını bildirdi. Vakıftan yapılan açıklamanın içeriğinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürütüldüğü belirtilen "Hediyem Kuran Olsun" projesinin çerçevesinde Kur'an-ı Kerim'in ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Türkiye'nin 41 dil ve lehçesinde ve 85 ülkenin 41 dil ve lehçesinde basılan 1 milyon 731 bin 884 adet Kur'an-ı Kerim'in ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Konya’da ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıtacak

Ramazan ayı içinde 25 ülke genelinde 6 dilde toplamda 89 bin kişiye Kur'an-ı Kerim'in ulaştırıldığını anlatan Turan, Özellikle açlığın ve yoksulluğun en fazla olduğu Afrika ülkelerinde çocukların Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi ve ezberlemesi gerekiyor. Luh olarak bilinen tahta ve deri parçalarının üzerinde Kuran-ı Kerim'i öğrenerek hafızlık yapmaya çalışan Afrika ülkelerinde çocukları var. Bu insanlara verdiğimiz Kur'an-ı Kerim onların hayatlarını kolaylaştırıyor ve onları çok mutlu ediyor" dedi.

"Kur'an-ı Kerim 11 eyalette dağıtılıyor"

Konya’da ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıtacak

İzani Turan, aralarında Konya'da nın da dahil olduğu Ankara, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Edirne, Kahramanmaraş, Bursa, Rize, Sivas ve Malatya'daki bazı camilerde teravih namazı sonrasında Kur'an-ı Kerim dağıtacağını söyledi.

Vakfın yıl boyu eprem bölgelerine destek vermeye devam ettiğini anlatan Turan, depremin yaşanmış olduğu günden bu güne kadar depremzedelere manevi destek olarak 100 binin üzerinde Kur'an-ı Kerim bağışında bulunduğunu anlattı. Açıklamada, projeye 4333'e KURAN yazıp ya da bagis.tdv.org adresinden bağış yaparak destek sağlanabileceği belirtildi.