Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun cezası belli oldu

Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun cezası belli oldu
Cengiz Kurtoğlu, bir doğum günü partisine katılmış ve burada menajer Mustafa Can ile tartışmıştı. Mustafa Can'ın şikayeti üzerine hakim karşısına çıkan Kurtoğlu, yargılama sırasında "haksız tahrik suretiyle basit yaralama" ve "hakaret" suçlarından toplam 2.660 lira tutarından dli para cezası aldı.

Cengiz Kurtoğlu, oyuncu Tolga Yüce'nin düzenlediği doğum günü partisine katıldı ve orada menajer Mustafa Can ile tartıştı. Aralarında çıkan tartışmanın ardından Cengiz Kurtoğlu'nun Mustafa Can'a vurduğu iddia edildi.

Yaşanan bu olaylı gecenin ardından Mustafa Can şikayetçi oldu ve Cengiz Kurtoğlu hakkında "basit yaralama" ve "hakaret" suçlarından 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Cengiz Kurtoğlu ve müşteki Mustafa Can katılmasa da taraflar avukatlar tarafından temsil edildi.

1 YIL 9 AY HAPSİ İSTENDİ

Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun cezası belli oldu

Duruşma savcısı, önceki duruşmada sanık Cengiz Kurtoğlu'nun olayda haksız tahrik sonrasında "basit yaralama" ve "hakaret" suçlamalarından 5 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması gerektiği yönündeki görüşünü yineledi.

Mütalaaya karşı konuşan davacı avukatı İsmail Uğurlu, şunları söyledi: “Dava değerlendirildi ve suç belirlendi. Sanığın cezalandırılması konusunu talep ediyoruz. Sanığın ifadesinin gösterdiği gibi, sanığın doğrudan ifadesi yoktu. Haksız provokasyon yok."

Sanık Cengiz Kurtoğlu'nun avukatı Burcu Gündüz Battal, şunları söyledi: “Söz konusu olay, taraflar arasında yaşanan tartışma sonrasında müvekkilimin provokasyonu sonucu ortaya çıkan bir tartışmadır. Tanık ifadeleri de bunu doğruluyor"

5 yıl içinde suç işlemezse düşecek

Mahkeme heyeti Cengiz Kurtoğlu'nun "basit yaralama" suçunu işlediğini tespit ederken, sanığın olayın kaynağına ilişkin şüpheden faydalanması gerektiğini dikkate alarak, 1.500 lira adli para cezası verdi. Kurtoğlu'na ayrıca "hakaret" suçundan 1.160 lira adli para cezası verildi. Mahkeme bu iki suça ilişkin hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi. Kurtoğlu'nun beş yıl içinde kasten suç işlememesi halinde cezası iptal edilecek.