Yargı dizisindeki o sahneler sonrası RTÜK'e şikayet yağdı

Yargı dizisindeki o sahneler sonrası RTÜK'e şikayet yağdı
Pazar akşamlarında izleyiciyi ekrana kitleyen Kanal D'nin sevilen dizisine RTÜK şoku! Yargı dizisinde ki o sahne bakanlığı harekete geçirdi. İşte detaylar.

Kanal D'nin en sevilen yapımlarından biri olan yargı dizisi, her Pazar akşamı izleyici önünde bombalı bölümlerle devam ediyor. Ancak dizide yeni bir gelişme yaşandı. Aile Bakanlığı, Yargı dizisinin bu sahneler nedeniyle toplumsal uyumu bozduğu iddiasıyla RTÜK'e şikayette bulundu.

yargı dizisi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kanal D'nin bu yıl Emmy ödülü de alan sevilen dizisi Yargı hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayette bulundu. Bakanlığın dizi hakkında şikayette bulunmasının nedeni, son bölümde yayınlanan sahnelere göre bakım kuruluşlarının imajını ve kurumdaki çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği yönündeydi.

BÖLÜMDEKİ SAHNE BAKANLIĞIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

T24 'ün haberine göre, "Bakanlığa bağlı çocuk kurumlarında büyüyen çocuklar istismara uğradığı, kurumlarda çalışanlar da organize suç örgütüne üye olduğu ve çocuk istismarına zemin hazırladığı" gerekçesiyle Bakanlık, suçlamanın gerçekleri içerdiğini iddia ederek dizi hakkında yasal şikayette bulundu.

Bakanlık, dizide yer alan suçlamanın milli ve manevi değerleri dikkate alarak, çocukların yararına bilime dayalı hizmet veren kurumlarına zarar verebileceğinin iddia edilmesi üzerine derhal harekete geçti.

Konuyla ilgili yapılan şikâyete ilişkin olarak, dizide ele alınan konu ve olayların, korunan çocuklarda tekrarlayan travmalara neden olacak şekilde olmaması ve bakanlığın hizmet politikası ve modellerine göre yapılması gerektiği kaydedildi.

yargı

'OLUMSUZ YAYINLAR VİCDANI RAHATSIZ ETMEKTE'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yazılan dilekçede, tüm medya kanallarında çocukların haklarının korunduğu kaydedilerek, şöyle denildi: "Bakanlığın hizmetleri ve çocuklarımızla ilgili olumsuz yayınlarla kamuoyunda infial yaratan bu tür durumlar son derece toplumun vicdanını rahatsız edecek niteliktedir."

Tüm bunların yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde gazetecilere yaptığı açıklamada, RTÜK ile yapılan iş birliği kapsamında dizinin yapımcılarıyla yakın zamanda bir araya gelerek aile korunması ve güçlenmesi için çalışmalar yapılacağını duyurmuştu.