CHP İzmir eski milletvekili Tacettin Bayır'dan Deniz Yücel'e "Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız" tepkisi

CHP İzmir eski milletvekili Tacettin Bayır'dan Deniz Yücel'e "Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız" tepkisi
CHP İzmir'in eski milletvekillerinden Tacettin Bayır, Karaburun'da yaşanan aday ithalatına ilişkin sert bir açıklama yaptı.

CHP İzmir eski milletvekili Tacettin Bayır'dan Deniz Yücel'e "Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız" tepkisi

CHP İzmir'in eski milletvekillerinden Tacettin Bayır, Karaburun'da yaşanan aday ithalatına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Parti Sözcüsü Yücel'in, "Çiğli dışında hiçbir yer değişmeyecek" şeklindeki açıklamasını eleştirerek, Yücel'e "Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız?" şeklinde bir gönderme yaptı. Bayır'ın bu açıklamaları, CHP'nin iç dinamiklerindeki tartışmaları ve yerel seçim stratejilerini gündeme taşıdı.

İzmir Gazetesi

‘nin haberine göre; CHP İzmir'in eski milletvekillerinden Tacettin Bayır, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel'in dün MYK toplantısı sonrasında İzmir adayları için yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Bayır, açıklamasında, "Sayın Yücel, eğer değiştirebiliyorsanız neden sadece Çiğli'yi değiştiriyorsunuz? Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız? İzmir İl Başkanlığı ve milletvekilliği yapmış biri olarak, o sorunu sanırım tüm köyleri gezerek aşarsınız ve AKP'ye kaptırmazsınız" ifadelerini kullandı. Bu sözler, CHP'nin İzmir adaylarına ilişkin tartışmaları gündeme getirdi.

Hatırlatmak gerekirse, Çiğli'de Uygar Yıldırım'ın aday gösterilmesi sonrasında bazı parti üyeleri ilçe binası önünde eylem düzenlemiş, mevcut başkan Utku Gümrükcü ise Yıldırım'ın adaylığına manidar bir tepki göstermişti. Ayrıca ilçe örgütü üyelerine toplu mesaj atarak Uygar Yıldırım'ın adaylığının bugün yapılacak toplantılarda ele alınacağına dair bilgilendirme yapmıştı. MYK dünkü toplantıda süreci yeniden ele almış ve Çiğli adayı olarak Onur Emrah Yıldız'ı belirlemişti. Çeşme'de ise mevcut başkan Ekrem Oran, Lal Denizli'nin adaylığına karşı çıkarak Genel Merkez'e ültimatom gibi bir uyarı yaparak "Lütfen bizi baba ocağımızdan ayırmayın" açıklaması yapmıştı. Karaburun'da ise Nurşen Balcı'nın aday gösterilmesine parti örgütü ile mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan'ın tepkilerine neden olmuştu. İlçe örgütü, Ankara'ya çıkarma yaparak Balcı'nın adaylığının geri çekilmesini istemiş, eski belediye başkanı Serdar Yasa'nın ise bağımsız aday olabileceği gündeme gelmişti. Ayrıca Balcı'nın yaptığı ilçe ziyaretlerinde protesto gösterileri yapılmıştı. Güzelbahçe'de ise mevcut başkan Mustafa İnce ile koltuğa talip olan 7 aday adayı, Belediye Başkan Yardımcısı görevinde iken aday ilan edilen Mustafa Güney'in adaylığına itiraz ederek kararın yeniden değerlendirilmesini talep etmişti. Yine Karşıyaka ve Bayraklı'da da aday tepkileri yaşanmıştı.

Kaynak : https://www.egebasin.com.tr/chp-izmir-eski-milletvekili-tacettin-bayir-dan-deniz-yucel-e-karaburun-u-atina-ya-mi-bagladiniz-tepkisi/2507/