Süleyman Soylu'dan giderayak son talep! İstanbul Valiliği için Erdoğan'a isim önerdi..

Süleyman Soylu'dan giderayak son talep! İstanbul Valiliği için Erdoğan'a isim önerdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesini açıklaması sonrası eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Erdoğan'a son bir talepte bulunduğu iddiası ortaya atıldı. Görevde kalmak için son ana kadar mücadele ettiği belirtilen Soylu, bunun olmayacağını anlayınca Erdoğan'dan İstanbul Valisi olarak yardımcısı Çetin Oktay Kaldırım'ı vali olarak atamasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesini açıklamasının ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a son bir talepte bulunduğu iddia edilirken arka plan ilginç söylentilerin olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yeni kabine üyelerini kamuoyu ile paylaştı. Kabine'de yer alacak isimlerin açıklanmasının ardından ise yaşanan gelişmelerin arka planı da çok sayıda kişi tarafından merak edilmeye başlandı. İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Süleyman Soylu'nun giderayak Erdoğan'dan son talepte bulunduğu bildirildi.

Sonuç olarak Soylu, sonuna kadar zemini korumak için mücadele verdi. Ancak kalamayacağını anlayınca Erdoğan'dan kendisine yakın isimlerden bir tanesi olan Çetin Oktay Kaldırım'ı İstanbul valisi olarak atamasını istedi.

Süleyman Soylu'dan giderayak son talep! İstanbul Valiliği için Erdoğan'a isim önerdi

ERDOĞAN'DAN SON TALEP

HalkTV'den Seyhan Avşar Haberine göre; Süleyman Soylu, son ana kadar yerini korumakta zorlandı. Ancak kalamayacağını anlayınca Erdoğan'dan kendisine yakın olan Çetin Oktay Kaldırım'ı İstanbul valisi olarak atamasını isteyerek talebini Erdoğan'a bizzat iletti.

Süleyman Soylu, Ali Yerlikaya'nın adının içişleri bakanı olarak anılması sürecinde Yerlikaya'nın kendi koltuğuna oturmasını engellemeye çalıştı. Ancak bunu durduramadı.

ÖVGÜLER DİZMİŞTİ

Çetin Oktay Kaldırım'ın Soylu ile olan yakın ilişkisi siyasi alanda biliniyor. Sosyal medyada Kaldırım'ın Soylu'yu övdüğü birçok paylaşımı da var.