Patates kızartmasına yağ çektirmeyen yöntem! Diyet yapanlara özel tüyo

Patates kızartmasına yağ çektirmeyen yöntem! Diyet yapanlara özel tüyo
Patates kızartması, patates dilimlerinin kızgın yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemektir. Nerede olursa olsun her ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Kızartma sırasında yağ emmesini istemiyorsanız işte aklınızda bulundurmanız gereken bazı ipuçları. İşte detaylar…

Kızartma sırasında patatesin yağ çekmesi lezzet kaybına ve sağlıksız bir yemeğe neden olur. Peki bu durumdan nasıl kaçınabiliriz? İşte kızartma sırasında yağ çekmesini engelleyecek bazı teknikler. Detaylar haberimizde...

kargo

HERKES YANLIŞ BİLİYOR! İŞTE KIZARTMA YAPARKEN YAĞ ÇEKMESİNİ ENGELLEYEN TEKNİK

Kızartma yaparken en büyük sorun, kızartma sonrasında yiyeceklerin yağ çekmesidir. Peki bu sorunu nasıl çözebiliriz? Kızartma sırasında yağ çekmesini engelleyen bir teknik bu!

Yapılacak ilk şey, kızartılacak yiyeceği kuru bir havlu veya kâğıt havluyla iyice kurutmaktır. Yiyecekleri kurutmak önemlidir çünkü su yağın içine sıçrayacak ve yangın ve patlama riskini artıracaktır. Daha sonra kızartma sırasında yağ sıcaklığının doğru olduğundan emin olun. Yağ çok soğuksa yiyecek yağı emer. Bu nedenle kızartma sırasında yağ sıcaklığını sürekli takip edin ve ideal seviyede tutun.

Ayrıca kızartma sırasında birden fazla yiyeceği aynı anda kızartmaktan kaçının. Yiyecekler arasında boşluk bırakarak yağın her yiyeceğin etrafına daha eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede yiyecekler daha eşit şekilde kızaracak ve yağ emilimi sorunu azalacaktır. Son olarak kızartma işlemi tamamlandıktan sonra fazla yağın emilmesi için yiyeceği kâğıt havluların üzerine koyabilirsiniz. Bu şekilde yiyecekler daha hafif ve daha az yağlı olacaktır.

Kızartma yaparken bu basit teknikleri uygulayarak yağ emilimini en aza indirebilir ve daha lezzetli, daha sağlıklı kızarmış yiyecekler elde edebilirsiniz. Herkesin yanlış olduğunu bildiği kızartma sırasında yağ emilimini engelleyen teknikleri uygulayarak artık mükemmel patates kızartması yapabilirsiniz!