AK Parti'den emekli zammı için sevindiren açıklama!

AK Parti'den emekli zammı için sevindiren açıklama!
Son dakika haberine göre AK Parti'den emekli maaş zammı için müjdeli haber geldi. AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar.

Emekli maaşına zam çalışmaları hızlanırken Ankara'dan açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, "Bütçe dengesini bozmadan ciddi çalışmalar yapılacak. Ekim-Kasım aylarında tamamlanıp meclise sunulduğunda hızlı bir inceleme yapacağız" dedi. Soruşturmanın detaylarına değinerek, "ciddi ve geçerlidir" dedi.

emekli

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığın emekli maaşlarına düzenlemeleri devam etmektedir. Düzenlemelere dair AK Partiden açıklama geldi.

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na verdiği talimatları hatırlatarak, şöyle konuştu: "Bu iki bakanlığın kurumlarındaki bürokratlar çalışıyor. 6 Şubat depreminden sonra. Merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza yaklaşık 765 milyar lira aktarıldı. Meclis kapanmadan önce ek bütçe çıkardık; 1 trilyon 1190 milyar lira. Borçlanma limitini tekrar artırdık.

ÖNCE ÇALIŞMA BELİRLENECEK DAHA SONRA TARİH VE RAKAM

Çalışma netlik kazanmadan tarih ve rakam vermenin mümkün olmadığını söyleyen Güler, şöyle konuştu:

"Bütçe dengesini etkilemeden bu imkanları nasıl sağlayabiliriz diye dikkatle bakıyoruz. Ekim veya kasım ayında tamamlanıp Meclis'e sunulursa bu konuyu hızla halledeceğiz. Hazine ve Maliye ve Çalışma Bakanlığımız bu konuda çok büyük çaba sarf edildi."

emekli

İLK YASAL DÜZENLEME DEPREMLE İLİŞKİLİ OLACAK

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, partinin Meclis çalışmalarını anlattı.

Meclis açıldıktan sonra görüşecekleri ilk kanun ve yönetmeliklerden birinin depremle ilgili araştırmalar olacağını söyleyen Güler, İstanbul'un 39 ilçesinde 962 mahallede zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bürokratlarımız dairemizde görev yapıyor. kurumlar yasal düzenleme konusunda çok hızlı ve kaliteli bir çalışma üzerinde çalışıyor. Görevli milletvekillerimiz de onlarla birlikte bu çalışma üzerinde çalışıyor. Meclis açıldığında gündeme gelecektir. "Muhalefetle paylaşarak belki biz parlamento oluruz. İlk çalışmalar bu kanun kapsamında olacaktır "dedi.