Araç fiyatları düştü, şimdi de alıcı yok!

Araç fiyatları düştü, şimdi de alıcı yok!
Otomobil fiyatları düştü! Fakat alıcı yok! Detaylar haberimizde.

Aylardır istikrarlı yüksek fiyatlar otomobil satışlarında düşüşe yol açtı. Hem sıfır hem de ikinci el otomobil satışlarında durgunluk yaşandı. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

OTOMOBİL FİYATLARI %30'LARA KADAR DÜŞTÜ

Araba satış pazarı durgunluk içinde. Hem sıfır hem de ikinci el otomobil satışları sona erdi. Orta seviye otomobiller olarak adlandırılan daha uygun fiyatlı otomobillerin satışları güçlüydü ancak bunların satışları da düştü. Sarı, otomobil pazarına ilişkin şunları söyledi: "Yeni otomobiller için stokları olduğunu ve çözüleceğini söylüyorlar ancak bu yardımcı olmuyor." Sarı, piyasanın ancak faiz oranları düştüğünde iyileşeceğini, çünkü kredi alabilirseniz yeni veya kullanılmış araba satın alabileceğinizi. Araba fiyatlarının %30 düştüğünü söyledi.

Otomobil Fiyatları %30'lara Kadar Düştü

İfadelerine şunları da ekledi: "Araç fiyatı en az 1 milyon aşağısında değil. İkinci el ürünlerde ise 300.000 ile 500.000 arasında satıyorduk. 700-900 pek iyi satılmıyor ve pazar durgun. Fiyat 4 aydır böyle. Sektörün durumu şu anda bu şekilde. Önümüzdeki birkaç ayda ne olacağını bilmiyoruz. Ayda tek parça satabilirseniz ayda 10-20.000 arası kazanabilirsiniz. Şu anda bankada 1 milyon var ve her ay 45.000 lira faiz alıyor. Neden gelip araba alsın ki? Yeni ya da ikinci el bir araba satın alınmaz."