Araç sahiplerine kötü haber: ÖTV zammı geliyor

Araç sahiplerine kötü haber: ÖTV zammı geliyor
Araç sahipleri yeni yıl öncesinde uyarıldı! 2024 'ten önce aracınıza yakıt doldurun! Temmuz ayındaki ÖTV artışının yeni yılda gelmesi beklenilmekte. Akaryakıt fiyatlarındaki artış herkesi aynı anda etkiliyor. Peki artış ne kadar olacak? İşte detaylar.

Yeni yılda ÖTV'li akaryakıt fiyatlarına zam yapılacağı açıklandı. Hepsine beklenen zam için tarih verildi. Benzin, motorin ve otogaz fiyatları artıyor. Depoları 2024 yılına kadar doldurun.

akaryakıt

ZAM İÇİN TARİH VERİLDİ

Akaryakıt fiyatlarına zam yapılacağına dair haberler vardı. Dolar kuru ve Brent petrolün varil fiyatının etkilediği akaryakıt fiyatları bu kez farklı bir nedenle yükselecek. Milyonlarca sürücünün ilgi gösterdiği, uzun süredir beklenen fiyat artış posteri geldi. Yeni yılla birlikte hepsinin (benzin – motorin – LPG) artması bekleniyor. Araç sahiplerinin yılbaşından önce depolarını doldurmaları tavsiye ediliyor.

YENİ YILDA ÖTV ZAMMI

Dolar kuru ve Brent petrolün varil fiyatlarındaki değişimlere göre güncellenen akaryakıt fiyatları bu kez ÖTV ve özel tüketim vergisine göre değişecek. En son temmuz ayında yenilenen ÖTV artışıyla 5 TL artan benzin, motorin ve otogaz fiyatlarının yeni yılda yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

Turhan Bozkurt'un sosyal medya hesabında paylaştığı bilgilere göre; Benzin, motorin ve otogaza fiyatlarına 3 Ocak 2024 'te zam yapılacak. Tamamında ÖTV artışı en az 2,75 TL olacak.

27 ARALIK İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

-Anadolu yakası;

Benzin fiyatı: 34.48 TL

Motorin litre fiyatı: 37.13 TL

LPG litre: 18.15 TL

-Avrupa yakası;

Benzin fiyatı: 34.53 TL

Motorin litre fiyatı: 37.19 TL

LPG litre: 18.18 TL

27 ARALIK ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 35.20 TL

Motorin litre fiyatı: 37.82 TL

LPG litre fiyatı: 18.22 TL

27 ARALIK İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 35.38 TL

Motorin litre fiyatı: 38.06 TL

LPG litre fiyatı: 18.27 TL