Asgari ücret sonrası yükseliş sırası onda

Asgari ücret sonrası yükseliş sırası onda
Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon üzerine asgari ücret belli oldu. 1 Ocak 2024 tarihiyle beraber yüzde 49 zam ilse 17.002 TL olarak güncellenen tutarda eğilimlere bakıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret açıklanırken yüzde 49 zam ile yeni tutar açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, geçen hafta 250 baz puan artış ile politika faizini yüzde 42,5'e çıkardığı Para Politikası Kurulu toplantısına dair bilgiler verildi.

Başta asgari ücret olmak üzere rakamlarda ayarlama yapılırken fiyat belirleme eğilimi yüksek kalemlerin etkileri üzerine ocak ayında artış göstereceği belirtildi. Aylık enflasyondaki söz konusu artışıyla ayı ve sonrasında yavaşlayarak yılın ilk yarısında enflasyonun ana eğiliminde düşüş yakından takip edildi.

asgari ücrete zam

Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında sınırlı iyileştirme yapılırken son dönemde yapılan anlaşmalar ile teknoloji yatırımlar üretim kapasitesinde geliştirilerek yoğunlukla yabancı yatırımlar önümüzdeki dönemde dış finansmanı desteklendi.