Asgari ücrette yüksek zam bekleyenler hüsrana uğrayacak

Asgari ücrette yüksek zam bekleyenler hüsrana uğrayacak
2023 yılının bitmesine sayılı günler kala gözler asgari ücrete yapılacak zam oranında. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı için heyecanlı bekleyiş sürerken Ekonomist Barış Soydan'dan vatandaşları üzecek haber geldi. X hesabından paylaşım yapan Barış Soydan, beklenen yüksek zammın gelmeyeceğini söyledi.

2023 yılı sona ererken, milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili önemli bir gelişme meydana geldi. Ekonomist Barış Soydan, asgari ücret beklentilerini olumsuz bir haberle şekillendirdi. 2024 yılına yaklaşırken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısının ardından Soydan'ın sektörde yarattığı tedirginlik dikkat çekiyor.

Bu dönemde net asgari ücretin 11.402, brüt asgari ücretin ise 13.414,50 TL olduğu göz önüne alındığında, gözler 2024 zammına çevrildi. Ekonomistler, gelecek yıl için beklenen zam oranının yüzde 40-50 aralığında olabileceğini tahmin ediyorlardı. Ancak Barış Soydan'ın X hesabından yaptığı paylaşım, bu beklentilerin altında bir zam oranı olasılığını gündeme getirdi.

barış soydan

Soydan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Goldman Sachs ağzındaki baklayı çıkarmış: 'Asgari ücret zammı yüksek olursa Merkez Bankası'nın bir değil daha fazla faiz artırımı yapması gerekir.' (Mealen) Merkez Bankası'yla yabancı yatırımcının ilişkisi şu an için iyi gibi gözükse de, ya daha fazla faiz artırımı talep etmeye başladıklarında ne olacak?"

barışsoydan

Bu açıklama, asgari ücretle ilgili beklentilerin karşılanamayabileceği endişesini artırırken, işçi ve işverenleri zorlu bir bekleyişin içine sürükledi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde alacağı karar, ekonomideki birçok kesimi yakından ilgilendirecek gibi duruyor.