Ayda 2400 dolar kazanmayı kim istemez! Kanada işçi alımı başvuruları patladı

Ayda 2400 dolar kazanmayı kim istemez! Kanada işçi alımı başvuruları patladı
Kanada'nın işçi alım müjdesi büyük ilgi çekti! Turist vizesiyle gelenlere iş bulmaları halinde çalışma izni verilecek. Talep patlaması yaşanırken, vize başvuruları 3 kat arttı. Ülkede 1 milyon işçi eksikliği var. İşte detaylar...

Kanada'nın işçi alım müjdesi büyük yankı uyandırdı! Ülkede yaşanan işçi sıkıntısını çözmek amacıyla duyurulan bu haber, Türkiye'de yoğun ilgi gördü. Kanada'ya turist vizesiyle gelen kişilere, iş bulmaları halinde çalışma izni verileceği haberi, özellikle genç nüfusun ilgisini çekti.

PERSONEL İHTİYACI OLAN KADROLAR

1

Son dönemde genç nüfusun azalması ve işgücü sıkıntısıyla başa çıkmak isteyen Kanada, ara işlerden hizmet sektörüne kadar birçok alanda işçi ihtiyacını karşılamak amacıyla vize düzenlemesine gitti. Ülkede yaşanan 1 milyon işçi eksikliği, özellikle mühendislerden garsonlara, temizlik personelinden güvenlik görevlilerine kadar geniş bir yelpazede personel ihtiyacını ortaya çıkardı.

Mühendis

Garson

Temizlik personeli

Güvenlik görevlisi

Şoför

Kadastro memuru

Odyolog

Sağlık personeli (Tüm kadrolar)

Hastane çalışanı

Telekomünikasyon meslekleri

Müteahhit

Marangoz

Orman makineleri operatörleri

Su tesisatçısı

Elektrik tesisatçısı

Gaz tesisatçısı

Vinç operatörü

Taş ocağı ve maden işçileri

Demirci

Kaynakçı

Aşçı

Şantiye çalışanları

Bilgisayar programcısı

İnşaat denetçisi

Tamirci

Makine teknisyeni

Kanada'ya gitmek isteyenler, vize başvurularını internet üzerinden yapabiliyor. Kanada Konsolosluğu Göçmenlik Ofisi resmi sitesi üzerinden başvuru formunu dolduranlar, İngilizce veya Fransızca olarak istenen bilgileri iletebilirler.

Bu yeni düzenleme sonrası Kanada'ya işçi alımı konusunda büyük bir talep artışı yaşanıyor. Türkiye'den Kanada Büyükelçiliği'ne yapılan vize başvurularının 3 kat arttığı gözlemleniyor. Özellikle mühendislik, temizlik, sağlık, güvenlik ve inşaat gibi farklı sektörlerdeki işçi ihtiyacını karşılamak isteyenlerin ilgisi oldukça yüksek.