Bitcoin sahalara geri döndü: Bir gecede 34 bin dolara yükseldi

Bitcoin sahalara geri döndü: Bir gecede 34 bin dolara yükseldi
Bitcoin, son bir buçuk yılda zirve noktasına ulaştı. Bitcoin'in, ilk Bitcoin spot ETF'si konusunun ABD'de onaylanacağı yönündeki spekülasyonlar üzerine son 24 saat içerisinde yüzde 12 artışla 34.432 dolara yükseldi.

İlk Bitcoin spot ETF'si konusunun ABD'de onaylanacağına dair spekülasyon, kripto para birimlerinden Bitcoin'in fiyatını %12'den fazla artışla bir buçuk yıldaki en yüksek seviyesine gönderdi.

Analitik firması CoinMarketCap'in raporlarında, Bitcoin de dahil olmak kaydıyla küresel alandaki kripto para piyasasında değer 24 saat içeinde yaklaşık %8,8 artışla 1,27 trilyon dolar gibi bir rakamın üzerine çıktı.

Bitcoin'in fiyatının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto sektörüne olan talebi artıracak bir Bitcoin spot ETF'sini (borsa yatırım fonu) onaylayacağı yönündeki spekülasyon nedeniyle son 24 saatte yüzde 12,4 oranında bir yükseliş kaydetti.

"Son 6 gündür yükselişte"

Bitcoin sahalara geri döndü

34.000 doların üzerine kadar ıkan Bitcoin, TSİ sabah 7.30 itibarıyla 34.432 dolardan işlem görüyor. Bitcoin fiyatları üst üste altıncı günde de yükselerek 1,5 yıldaki en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu arada, Bitcoin'in değeri son yedi gün içinde yaklaşık %23 artarak 672 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine ulaştı. Bitcoin, Kasım 2021'de bugüne kadarki en yüksek seviye olan 68.990 dolara ulaştı ancak o tarihten bu yana değerinin yaklaşık %50'sini kaybetti. Bu arada Coinbase Global ve Bitcoin yatırım şirketi MicroStrategy gibi kriptoyla ilgili şirketlerin hisse senedi fiyatları da yükseldi.

Spekülasyon devam ediyor..

Bu arada, ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'si piyasaya sürülmesine ilişkin spekülasyonlar devam ediyor. Japonya'nın ilk Bitcoin spot ETF'sine ilişkin beklentiler, SEC'in mahkeme heyetinin rayscale Investments'ın ETF başvuru dilekçesini reddetmede hata yaptığı yönündeki kararına itiraz etmeyeceğinin açıklanmasının ardından arttı.

Analistler, Bitcoin spot ETF'sinin tanıtılmasını, dijital para birimi şeklinde görüyorlar. Diğer taraftan; varlık yönetimi şirketleri BlackRock, VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise ve Invesco, Bitcoin spot ETF'si için SEC'e başvuruda bulundu.

Analistler ayrıca son zamanlardaki jeopolitik gerilimlerin,fiziksel altınala birlikte birçok yatırımcı tarafından dijital altın olarak değerlendirdiği Bitcoin de dahil olmak üzere nadir varlıklara olan taleplerin yükseldiğini söylüyorlar. ,

Bu arada, piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, son 24 saatte %7,54'ten fazla artış göstererek 1.820 dolar seviyesine ulaştı.