Borsa'da işler değişiyor: O tarihte yeni bir döneme hazırlanın

Borsa'da işler değişiyor: O tarihte yeni bir döneme hazırlanın
Borsa İstanbul Pay Piyasası maksimum emir değeri sınırları 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren değişiyor. İşte detaylar...

Borsa İstanbul, finans dünyasında bir dönemin kapanmasını ve Pay Piyasası'nda belirgin değişikliklere yönelik bir adım atılacağını bildirdi. Bu güncellemeler 2 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek, bu da borsada yatırımı olanları doğrudan etkileyecek.

Borsa İstanbul'un açıklamasına göre, pay piyasasında işlem gören sermaye piyasası araçlarına iletilen emir ve kotasyonlarda uygulanan maksimum emir değeri sınırları (maksimum TL kuralı) üzerinde revizyonlar gerçekleştirilecek. Bu bağlamda, emir değeri sınırlarında bir dizi değişiklik yapılacak.

Bu değişikliklere göre, 1. grubun maksimum emir değeri sınırı 4 milyon liradan 10 milyon liraya, 2. grubun sınırı 3 milyon liradan 7,5 milyon liraya, 3. grubun sınırı 2 milyon liradan 5 milyon liraya, 4. grubun sınırı 1 milyon liradan 2,5 milyon liraya, 5. grubun sınırı 0,5 milyon liradan 1 milyon liraya ve 6. grubun sınırı 0,1 milyon liradan 0,5 milyon liraya yükseltilecek.

borsa istanbul

Açıklamada bunun yanında mevcut durumda 1 milyon lira olan temerrüt sıraları için maksimum emir değeri sınırının 2,5 milyon lira olarak güncelleneceği ifade edildi. Borsa Yatırım Fonları, Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Payları, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Katılma Payları ve Gayrimenkul Sertifikaları için uygulanan 3 milyon lira sınırı 1 milyon liraya, payları borsada işlem görmekte olan ortaklıkların birincil sıraları için uygulanan 100 bin lira sınırı ise 500 bin liraya çıkarılacak.

BISTECH üye test ortamında, üyelerin bu değişikliklere uyum sağlayabilmeleri için gerekli tanımlamaların yapıldığı belirtilen açıklamada, bu değişikliklerin 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği vurgulandı. Daha fazla bilgi ve prosedürlere ulaşmak isteyenler, Borsa İstanbul'un resmi internet sitesi üzerinden ilgili Pay Piyasası Prosedürü'ne göz atabilirler.