Dev savunma şirketi halka arz olmaya hazırlanıyor

Dev savunma şirketi halka arz olmaya hazırlanıyor
Savunma sanayii alanında hizmet veren bir şirket daha Borsa İstanbul'a gelecek. Altınay Savunma halka arz için başvuruda bulundu ve şirketin izahnamesi yayımlandı. İşte detaylar...

Türkiye savunma sanayinde adından söz ettirmeye devam ederken bir şirket daha halka açılma kararı aldı. Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. taslak izahnamesi yayımlandı. Şirketin halka arzına yönelik hazırlanan taslak izahnamenin tüm detayları haberimizde...

su

BORSAYA BİR SAVUNMA ŞİRKETİ DAHA! SERMAYE ARTIRIMI VE HALKA ARZ BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Türk savunma sanayinde halka açık şirketler listesine bir yenisi daha eklendi. Halka arz maliyetleri düşüldükten sonra, ihraç edilen hisseler karşılığında kullandırılacak fonun %50'si yeni üretim teknolojilerine yatırım yapmak için kullanılacak. Beş sektörde faaliyet gösteren şirketin ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ve Roketsan gibi önemli Türk savunma sanayi firmalarıyla devam eden sözleşmeleri bulunmaktadır.

Silah sistemleri, insansız araçlar ve mühimmat işleme gibi alanlarda faaliyet gösteren Altınay, sermaye artırımı ve ilk halka arz için başvuruda bulundu.

HALKA ARZ YAPILACAK

Sermaye Piyasası Komisyonu'na yapılan başvuruya göre, sermaye artırımı ve ortak paylarının satışından elde edilen 58 milyon 823 bin 530 adet pay halka arz edilecek.

Altınay Savunma Teknolojileri, 162 çalışanı ve iştirakleri DASAL Havacılık Teknolojileri ve TAAC Havacılık ile yerli ve yabancılara kara, deniz ve hava platform çözümleri sunuyor.

ŞİRKET 5 ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR

Şirket beş ana alanda faaliyet göstermektedir: mobil ve test sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri ve mühimmat işleme. Şirketin ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ve Roketsan gibi Türk savunma sanayiinin önemli firmalarıyla devam eden sözleşmeleri bulunmaktadır.

Altınay Savunma Teknolojileri, insansız hava araçları ve kara araçları, ALTAY tankları, FIRTINA obüsleri, milli muharebe uçağı KAAN, HÜRJET, GÖKBEY helikopterleri, ATAK-2 helikopterleri, ANKA-S, AKSUNGUR, HİSAR hava savunma sistemleri gibi projelerden sorumludur.

KAYNAĞIN YARISI YATIRIMA

Halka arz maliyetleri düşüldükten sonra, ihraç edilen hisseler karşılığında kullandırılacak fonun %50'si yeni sistemlere ve üretim teknolojisine yatırım yapmak için kullanılacak.