Emeklilere 5000 TL ikramiyenin ödeneceği tarih belli oldu

Emeklilere 5000 TL ikramiyenin ödeneceği tarih belli oldu
Emeklilerin cebi bu tarihte doluyor! 5 bin TL ikramiye tarihi belli oldu! Tüm detaylar haberimizde.

Emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiyelerle ilgili önemli açıklamalar yapıldı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ İKRAMİYE TARİHLERİ

Geçtiğimiz aylarda emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmıştı ancak çalışmaya devam eden emekliler ikramiyeden faydalanamamıştı. Son gelişmelere göre artık çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Recep Tayyip Erdoğan 6 Aralık tarihinde toplantı sonrasında çalışan emeklilerin serzenişlerine sebep olan sıkıntıyı gidereceklerini, 4 milyon 689 bin emeklinin hesabına bir kereye mahsus 5 bin TL'yi kısa sürede yatıracaklarını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı; 'Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay müjdesini verdi. 

çalışan emeklilere 5 bin tl ikramiye yatırılacak

Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla çalışmaya devam eden emeklilere de 5 bin TL ödeme yapılacak. Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun. Çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleşiyor. Bilindiği gibi mecliste kabul edilir edilmez çalışmalarımız başlayacak. Şimdilik net bir tarih yok. Emeklilerimize ödemeleri en kısa sürede ulaştırılacak. Daha önce kapsam dışı olan 4 milyon 689 bin emekli vardı. Bu kişiler de 5 bin TL ödeme alacak.' Cumhurbaşkanı talimatı üstüne bakanlık çalışmaları başladı ve torba yasa teklifi meclise sunulduktan sonra emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Ödemelerin en geç yılbaşına kadar hesaplara geçmesi tahmin ediliyor. ÇKS kaydı olan emekliler geçtiğimiz aylarda yapılan 5 bin TL ikramiyelerden faydalanamamıştı ancak yeni yasayla birlikte ÇKS kaydı olan emeklilere de ödemelerin yatırılması bekleniyor.