Emekliye çift zam için harekete geçildi! 2 düzenleme birden geliyor

Emekliye çift zam için harekete geçildi! 2 düzenleme birden geliyor
Ocak ayıyla beraber emekli zamları merak konusu olurken çiftte mutluluk olacağı yönünde haberler gelmeye başladı. Ocak ayında 2 düzenleme birden yapılacak.

4 aylık enflasyon rakamlarının açıklanması beklenirken Ocak 2024'te 6 aylık enflasyon rakamının netleşmesi sonrasında SSK ve Bağkur en düşük emekli maaşıyla beraber düzenleme yapılacağı bildirildi. Emekli zammı düzenlemesi 16 milyon vatandaşı yakından ilgilendirirken zam hakkında rakamlar belli oldu.

İKRAMİYE ÖDEMELERİNE ZAMAN DARALDI

Ekim ayında Meclis'te yer alan yasama dönemiyle beraber düzenlemeler başlarken 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi hesaplarda yerini aldı. 12.2 milyon çalışana Kasım ayının 15'ine kadar ödemeler aktarılacak. SGK'nın sigorta tahsis numarasına bakılarak hangi gün ödeme yapılacağı belirlendi.

Emekliye çiftte maaş

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM

2022 Aralık ayında 3.500 TL olan taban emekli maaşı Ocak ayıyla beraber 5.500 TL olarak güncellenirken 2023 Nisan ayında gelen artış sonrasında 7.500 TL olarak yüzde 114 artış yaşandı. Asgari ücret, emekli ve memur zammı için yapılan çalışmalar üzerine Ocak ayında emekli maaşlarında yeniden artış yapılması bekleniyor.

4 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI

TÜİK tarafından açıklanan rakamlar üzerine Temmuz enflasyon oranı yüzde 9,62 olurken Ağustos yüzde 9,09, Eylül'de yüzde 4,75, Ekim ayında ise yüzde 3,43 oldu. Tüm bunlarla beraber 4 aylık enflasyon rakamı da yüzde 29,41 olarak veriler aktarıldı. Ekim ayı 4 aylık enflasyon refah payı dışında zam oranı kesinleşti. 4 Aylık SSK ve Bağkur emekli zammı 29,41 memur zammı ise 40,39 olarak belirlendi.