Halk otobüslerine tarih ayarı: O günler dışında binemeyecekler

Halk otobüslerine tarih ayarı: O günler dışında binemeyecekler
Özel halk otobüsleri ile belediyeler arasında süren ücretsiz yolcu taşıma krizi yeniden alevlendi. Son alınan bilgiye göre Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği'nden açıklama geldi. Açıklamaya göre özel halk otobüsleri ayın sadece 4 günü ücretsiz olarak yolcu taşıyacak.

Özel halk otobüsleri ile belediyeler arasındaki ücretsiz yolcu taşıma sorunu tekrar gündemde. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, sadece ayın 1'i ile 4'ü arasında ücretsiz taşıma yapacaklarını duyurdu. Bu karar, Ankara Ticaret Odası'nda toplanan TÖHOB üyeleri tarafından alındı. Toplantıda, 65 yaş üstü vatandaşların da içinde bulunduğu 18 farklı grup için ücretsiz taşıma hakkında kararlar alındı. İşte detaylar...

Özel halk otobüsleri ile belediyeler

ÖZEL HALK  OTOBÜSÜ İLE BELEDİYELER ARASINDA ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIMA SORUNU GÜNDEMDE

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye genelindeki tüm özel halk otobüslerinin sadece belirlenen 4 gün boyunca ücretsiz yolcu taşıyacağını açıkladı. Otobüs şoförleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın özel halk otobüslerine sağladığı destekleri yetersiz bulduklarını ifade etti. Bu desteklerin sadece 2 günlük maliyeti karşıladığına dair iddialarda bulunan şoförler, bu durumu gerekçe göstererek ücretsiz taşıma konusundaki taleplerini dile getirdi.

Özetle, özel halk otobüsleriyle belediyeler arasındaki ücretsiz yolcu taşıma sorunu tekrar gündeme geldi. TÖHOB, ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşıma yapma kararı aldı. Otobüs şoförleri, devlet desteklerinin yetersiz olduğunu savunarak bu durumu eleştirdi. Bu gelişmeler, özel halk otobüslerindeki ücretsiz taşıma krizini yeniden alevlendirdi. İşte diğer ayrıntılar...

belediye otobüsü

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, son durumu değerlendirdi ve özel halk otobüsleri için sıkıntılı bir noktaya geldiklerini ifade etti. Soydaş, daha önce yaptıkları fedakarlıklara rağmen artık son raddeye geldiklerini belirtti. Konuşmasında, şehit ve gazi aileleri ile emniyet ve basın mensuplarının ücretsiz taşımadan faydalanabileceğini vurgulayan Soydaş, bu durumun devam etmesi için Bakanlık tarafından verilen 2 günlük taşıma desteğine karşılık olarak kendi tarafından da 2 günlük bir fedakarlık yapma teklifinde bulundu.

Soydaş, daha önce belirlenen dört gruptan farklı olarak, ücretsiz seyahat hakkına sahip olan diğer 18 farklı gruptaki yolcuların sadece her ayın 1'i ile 4'ü arasında ücretsiz taşınacağını açıkladı. Geri kalan günlerde ise kamu araçlarını kullanmaları çağrısında bulundu. Tüm özel otobüslerin, Türkiye genelinde, sadece ayın belirli günlerinde (1-4 arası) ücretsiz yolcu taşıyacaklarına dair kararı hatırlatarak, geriye kalan 26 gün boyunca taşıma hizmeti sunmayacaklarını belirtti.

Bu açıklamayla birlikte, özel halk otobüslerindeki ücretsiz taşıma konusundaki krizin daha da derinleştiği ve TÖHOB'un sınırlı bir çözüm önerisi sunduğu görülüyor. Soydaş'ın açıklamaları, özellikle belirli günlerde ücretsiz taşıma konseptini vurgulayarak, diğer günlerde normal taşıma hizmeti sunmayı planladıklarını ortaya koyuyor. Bu durum, özel halk otobüsleri ile belediyeler arasındaki ücretsiz taşıma krizinin çözümüne dair belirsizliği artırıyor.