İstanbul'da toplu taşımaya indirim: 1 Kasım'da başlıyor

İstanbul'da toplu taşımaya indirim: 1 Kasım'da başlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde geçerli olacak toplu taşımalarda kredi kartı ödemeleri başlatıldı. Şehirde toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlarla ödemelerde indirim müjdesi verildi.

UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. Alınan kararlar üzerine kentte bulunan ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı ya da ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde alınan yüksek tutarlar masaya yatırıldı.

İstanbul Kart dışında otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında 15 TL yerine 30 TL, metrobüste 22,25 TL yerine 60 TL olarak ödemeler yapılırken indirimler yapılması beklendi. Ödemelerde yüzde 33,33 indirim kararı alınırken kredi kartı, banka kartı ya da ön ödemeli kartlarla yapılan ödemeler için oy birliğiyle karara varılırken tarife farklılığı 1 Kasım sonrasında kullanıma geçilecek.

İBB ulaşım

İSTANBUL'DA 8+1 TAKSİ

UKOME toplantısı içeriğinde minibüs ve taksi dolmuşlarında 8+1 taksiye dönüşümü hakkı sunulurken hak sahipleri plakalarını ilk 3 yıl içerisinde satamazlar kararı verildi. Toplantıda bunların yanı sıra parkomat ve yayalaştırma projeleri hakkında gelişmeler yaşandı.