Kuyumculardan heyecanlandıran altın tahmini

Kuyumculardan heyecanlandıran altın tahmini
Altın fiyatları haftaya yükselişle başlarken yüzde 4,5 oranında yükselmeler yaşanarak rekor kırıldı. Yatırımcıların ve vatandaşların merak konusu olduğu altın fiyatları hakkında şaşırtan yorum geldi. Uzun vadeli yatırımcıya seslenen kuyumculardan uyarılar yapıldı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, en düşük 7.446,97 ve en yüksek 8.252,32 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışla beraber yüzde 7,43 değer kaybederek 7.510,68 puan ile kapanış yaşandı.

GRAM ALTINDA REKOR

Kapalıçarşı'da işlem görülürken 24 ayar külçe altının gram satışında yüzde 4.55 artış yaşanırken 1.791 TL, cumhuriyet altının satış fiyatlarında yüzde 4,58 kazanç elde edilmesiyle 12.035 TL'ye çıkış görüldü. Geçtiğimiz hafta sonunda 2.817 TL olan çeyrek fiyatı 2.946 TL olarak belirlendi.

altın kuyumcu yorumu

KUYUMCULARDAN ALTIN YORUMU

Piyasalarda hareketlilik devam ederken merkez bankalarının faiz kararıyla İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaş piyasaların yakın takibinde yer alıyor. Gelişmeler sıralanırken altın fiyatlarında yükselmeler olup olmayacağı hakkında araştırma yapılıyor. Ekonomik döngüde yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altın inişli çıkışlı grafik çizilerek kuyumcular sessizliğini bozdu.

1800 TL'ye ulaşan gram altın için daha yüksek olması tahmin edilirken kuyumcu esnafı Engin Temizel, son günlerde yaşanan savaşla beraber altınlarda yükseliş olacağının altını çizdi. Altının daha çok havaları sevdiği ifade edilirken fiyatların bu durumda yukarı çıkarılacağını belirtti.