Memur ve emeklileri bayram ettiren haber geldi! Bakan Ocak 2024 zammını canlı yayında açıkladı

Memur ve emeklileri bayram ettiren haber geldi! Bakan Ocak 2024 zammını canlı yayında açıkladı
Güncel Haber: Hükümetten Memur ve Emeklilere Ocak 2024 Maaş Zammıyla İlgili Açıklama Geldi - İşte Yeni Zam Oranı

Son Dakika Haberi: Bakan Işıkhan, Toplu Sözleşme Sonucunda Memurların Ocak 2024 Maaş Zammını Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili son dakika bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, "Türkiye'nin Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yaptık. Elbette mali haklar konusunda daha geniş bir uzlaşma olmasını arzu ederdik" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Önceki gece saat 3.40'a kadar süren görüşmelerin ardından düzenlenen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Hizmet Kolları İmza Töreni'nde konuşan Bakan Işıkhan, toplu sözleşme görüşmelerinin kısmen de olsa uzlaşma ile sona ermesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bakan Işıkhan, tüm paydaşların yoğun bir çaba harcadığını vurgulayarak, "Sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini düşünüyorum. Sosyal diyaloğun geliştiği, iletişimin güçlendiği bir dönem geçirdik. Haklarınızı helal edin, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
memur ve emekli

Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu personeli ve emeklilerin sıkıntılarının çözümü için inisiyatif aldığını ve alınan kararlarla ilgili olarak, "Türkiye'nin Yüzyılı'na yakışır bir başlangıç yaptık. Tabii ki mali haklar konusunda daha geniş bir uzlaşma olması dileğiyle" açıklamasında bulundu.

Ocak 2024 maaş zammıyla ilgili olarak Bakan Işıkhan, kamu personeli ve emeklilere enflasyon farkıyla birlikte en az %40 zam yapılacağını açıkladı. Bakan, "Ocak 2024'te kamu görevlilerine %40-45 arasında bir zam yapılacak. Bu oldukça önemli bir gelişme" şeklinde konuştu.

Zam miktarının netleşmesi için Yüksek Hakem Kurulu'nun 23 Ağustos'ta toplanacağını ve en geç 31 Ağustos'a kadar kesin zam oranlarının açıklanacağını belirten Bakan Işıkhan, zamdan haberdar olmak isteyenleri mobil uygulamayı indirmeye davet etti.