Milyonlarca emekliye 5000 TL'lik ikramiye için o tarih işaret edildi

Milyonlarca emekliye 5000 TL'lik ikramiye için o tarih işaret edildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bu hafta gündemi oldukça yoğun. Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesini içeren torba yasa teklifi Genel Kurul'da görüşülecek. Öte yandan komitenin 2024 bütçesi ile ilgili çalışmaları da başlayacak.

TBMM'nin yeni hafta gündemi yoğun olacak. Genel kurulda, yasa tasarısının ikinci bölümünün turizm amaçlı kiralık konutlara ilişkin hükümleri ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması görüşülecek. Torba teklifte ayrıca turizm amaçlı konut kiralamak için ruhsat başvurusu da yer alıyor.

Bunlar arasında emekli vatandaşlara yönelik bir kereliğine mahsus 5.000 lira ödeme de yer alıyor. 5.000 liralık ikramiyenin ise Kasım ayı ilk yarısında hesaba yatırılması beklenmekte.

BÜTÇE ÇALIŞMASI

12. Kalkınma Planı bugün ve yarın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Ayrıca Komisyon, 26 Ekim günü 2024 yılı genel bütçesini görüşmeye başlayacak. 27 Ekim'de ise TBMM Genel Kurulu, Teftiş Kurulu ve Sayıştay bütçesi Komisyonda görüşülecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bu hafta gündemi

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNERİSİ

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin yer aldığı “Doğal Afet Riski Altında Olan Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Teklifi” ile ilgili görüşmeler Bayındırlık İmar, Ulaştırma ile Turizm Komisyonu'nda başlayacak.

Teklifte ayrıca deprem bölgelerinde binaların yıkılmasına karar verilmesine ilişkin hukuki prosedürlere ilişkin düzenlemeler de bulunuyor.

Risk altındaki binaların tespitinin Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü veya düzenleyici bir kurum tarafından yapılması ihtimalinin de yer aldığı öneriyle, aslında bazı maliklerin veya bazı kiracıların risk altındaki binaları tespit etme yetkisine sahip olmadığı ortaya çıktı. Tespit için örneklemede ise kendi bağımsız birimlerine izin verilmediği belirtilirken bu izin verildiği takdirde kapalı kapılar veya yeterli sayıda kolluk kuvvetinin bulunduğu alanlar açılarak yapılabilme imkanını getirecek.