Milyonlarca emekliye müjde! 5000 TL ikramiye ödeme tarihleri belli oldu

Milyonlarca emekliye müjde! 5000 TL ikramiye ödeme tarihleri belli oldu
Emeklilere 5000 TL'lik ödeme ne zaman yapılacak? TBMM'de görüşüldü, ayrıntılar belli oldu. İşte detaylar...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada oldukça yoğun bir gündemle toplanıyor. Genel Kurul'da, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümündeki maddeler görüşülüyor. Bu teklif, emeklilere bir defaya mahsus 5,000 TL ikramiye öngörüyor ve bu ikramiyenin kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Güncel gelişmelere göre, TBMM Genel Kurul'da görüşülen Torba Kanun teklifi, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınmasını öngörüyor. Bu teklif, aynı zamanda emeklilere 5,000 TL ödeme yapılmasını içeriyor ve ödemenin kasım ayının başında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türkiye'de Emeklilere 5,000 TL İkramiye Kasım Ayında Yatırılacak

Bununla birlikte, TBMM'nin gündemi sadece bu teklifle sınırlı değil. Ayrıca, 2024 bütçesinin komisyon mesaisi de başlamış durumda. Plan ve Bütçe Komisyonu, 12. Kalkınma Planı'nı görüşerek çalışmalarına devam ediyor.

Kentsel dönüşüm konusunda da önemli gelişmeler yaşanıyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmeleri Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda başladı. Bu teklif, deprem bölgesinde yıkım kararı alınan binalarla ilgili yargısal süreçlere ilişkin düzenlemeler içeriyor.

Emeklilere yapılacak 5,000 TL ikramiye, emeklilerin yakından takip ettiği bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Kasım ayının başında ödeme yapılması beklenen ikramiye, emekliler için olumlu bir gelişme olarak görülüyor. TBMM'nin gündemi bu önemli konularla dolu, ve ülkenin geleceğini şekillendirecek kararlar alınmaya devam ediyor.