Piyasaları karıştıracak kritik açıklamaya saatler kaldı

Piyasaları karıştıracak kritik açıklamaya saatler kaldı
Piyasada hareketlilik başlarken gözler ABD tarafından açıklanacak enflasyona çevrildi. Makroekonomik veri takvimi yakından takip edilirken küresel piyasalarda risk iştahı toparlanarak uçuşa geçmesi bekleniyor.

ABD Merkez Bankası, FED üyeleri söz ile yönlendirilirken güvercin bir ton kullanmasıyla pozitif seyrini devam ettirir bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. İsrail ile Hamas arasındaki artarak devam eden çatışmalar dünya genelinde endişeyi artırdı ve yoğunlaşan makroekonomik veri planlaması takip ediliyor.

Tarım dışı istihdam verisinin de beklentilerin aşılmasıyla yatırımcıların temkinli olmaya yönlendirirken dün akşam açıklanan FED'in toplantı verilerinde ekonomik görünüme ilişkin yüksek belirsizliğin bankayı temkinli olması yönünde bilgiler verildi. Yetkililerin enflasyonun sürdürülebilir şekilde hedefine doğru indiğinde emin olunmasıyla para politikasının bir süre kısıtlayarak kalması gerekiyor.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, finansal piyasalardaki sıkılaşmanın Fed'in faiz oranlarıyla ilgili daha fazla adım atmadan önce ne olacağını "izleyip görmesine" izin verileceği aktarıldı.

piyasa

Para piyasalarındaki Fed'in gelecek ay politika faizinde sabit tutulurken beklentiler sürdürülür ve bankanın yüzde 91 ihtimalle faiz oranlarında değişiklikler üzerinde fiyatlama yapılıyor. Altının ons fiyatlarında yüzde 0.7 yükselme yaşanırken bugün ise 0.3 artış dikkat çekti. Orta Doğu'da yükselen tansiyonla beraber güvenli liman arayışları ise etkisini gösterdi.

Analistler tarafından yapılan açıklamalarla yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de TÜFE, haftalık işsizlik başvurularında hazine ve nakit dengesi üzerinde İsrail Ve Hamas arasındaki çatışmalar dengeleri değiştirdi. BIST 100 endeksinde 8.400 ve 8.550 seviyelerinde direnç 8.250 ve 8.080 puanın destek sağlandığı belirtildi.