Sigortalara büyük zam geliyor: Trafik, konut, kasko...

Sigortalara büyük zam geliyor: Trafik, konut, kasko...
Depremden dolayı sigortaya zam gelecek! İki üç kat zam olacak! Detaylar haberimizde.

Kahramanmaraş depremi sonrasında sigorta şirketlerinin ekonomik kayıpların bir kısmını karşılamak zorunda kalmasından dolayı şirketler sigorta primlerini artırmayı düşünüyor. En çok artması beklenen kategori iş sigortası olurken, artışın beklenmediği tek kategori trafik sigortasıdır.

SİGORTALARA ZAM

Yüksek enflasyon sigorta fiyatlarına da yansıyor, dolayısıyla yeni senede sigorta sözleşmelerinde yüksek oranda artış bekleyebiliriz. Sigorta şirketleri çeşitli risklere karşı sigorta yazarak güvence sağlarken, kendi risklerini de diğer şirketlerle sigortalatmaktadırlar. Bu duruma reasürans denir. NTV'de yer alan habere göre, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yüz milyar dolardan fazla oluşan zararın beş milyar dolarını reasürans şirketler üstlenmek zorunda kaldı. 

Sigortalara Zam

Bu nedenle şirketler uygulayacakları primleri iki üç kat artırmaya hazırlanıyor. Hatta şirketler maliyetlerinin dolar bazında ikiye katlandığını söylüyor. Artan maliyetler konut, sağlık hizmetleri ve sigorta poliçelerindeki artışlara da yansıyacaktır. En büyük artışlar ticari sigorta ve iş sigortalarında olacak. Devletler trafik sigortası için limitler koyarlar. Bu nedenle şu anda sadece trafik sigortasında artış yapılması planlanmıyor. Her iki şirket de bunun sonucunda önemli kayıplar yaşadıklarını söylüyor. Buradaki hasarın diğer poliçelerdeki artışlara yansıyabileceği konusunda uyarıldı.