TOGG Almanya'da satışa çıkmaya hazırlanıyor

TOGG Almanya'da satışa çıkmaya hazırlanıyor
TOGG, Almanya'da satış yapmaya hazırlanıyor. Almanya'ya yeşil ışık yakan TOGG, satış hazırlıklarına başlıyor. İşte detaylar.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracı TOGG, Avrupa'ya hazırlıklarını sürdürüyor. Almanya'da satış hazırlıklarını sürdüren TOGG, Linkedin'de yayınlanan yeni iş ilanıyla Almanya'da satışa hazırlandığını doğruladı. Türkiye ve Avrupa'da başlayan satışlarla heyecan doruğa çıkıyor. TOGG ile Tesla arasındaki fiyat farkı da ele alınan tüm konular arasında yer alıyor.

togg

TOGG ALMANYA'YA YEŞİL IŞIK YAKTI

Almanya'nın Stuttgart kentinde satış ve satış sonrası operasyonları için iş yeri açan TOGG'un 2024 yılında Avrupa'da ön sipariş alması bekleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, TOGG'un ilk ihracatının gerçekleştirdiği belirtildi ve 2025 yılında gerçekleşecek.

FİYAT FARKI DİKKAT ÇEKTİ

TOGG T10X'in vergisiz başlangıç ​​fiyatı Türkiye'de 45 bin euro iken, uzun mesafe modelinin fiyatı 57 bin euroya çıkıyor. Avrupa'nın en popüler elektrikli otomobili Tesla Model Y, Almanya'da vergiler dahil 44.860 euro başlangıç ​​fiyatıyla satışa sunuluyor. Aracın uzun mesafe versiyonundaki fiyatı ise 54.990 euro. Performans modeliyle birlikte fiyat 60.990 euroya kadar çıkıyor.

togg

Yıl sonuna kadar Türkiye'de 20.000 teslimata ulaşması beklenen TOGG, en fazla yedek parçayı talep eden teslimat planları yaptı. Site için ilk siparişlerin 2024 yılının ilk aylarında alınması bekleniyor.