Yemek ve ulaşım ücretlerine zam: Çalışanlar dikkat!

Yemek ve ulaşım ücretlerine zam: Çalışanlar dikkat!
Gelir Vergisinden İstisna Yemek ve Ulaşım Bedelleri Belli Oldu: 2024'te Yemek Ücretine Yüzde 54.54 Zam, 110 TL'den 170 TL'ye Çıktı, Yol Parası İstisnası 56 TL'den 88 TL'ye Yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurusuna göre, 2024 yılında günlük yemek ve ulaşım bedellerinde önemli değişiklikler meydana geldi. Günlük yemek ücreti yüzde 54.54 artışla 110 liradan 170 liraya çıkartıldı. Benzer şekilde, 56 lira olan yol ücreti istisna miktarı da 88 liraya yükseltildi.

ulaşım ve yemek ücretleri

Bu düzenleme ile işverenlerin gelir vergisinden muaf tutulacak günlük yemek ve ulaşım ödenekleri arttı. Bu kapsamda, aylık 4 bin 420 lira yemek bedeli ve 2 bin 888 lira yol ücreti ödemeleri, vergiden muaf olarak çalışanlara sunulabilecek. Yapılan değişiklikler, Gelir Vergisi Kanunu'na göre işverenlere, çalışanlarına günlük yemek bedeli tutarında destek sağlandığında devlet tarafından yapılan ödemelerin Gelir Vergisi, Damga Vergisi, SGK İşveren Hissesi ve SGK İşçi Priminden muaf tutulmasını içeriyor.

Her yıl güncellenen Gelir Vergisi Kanunu'na göre belirlenen muafiyet miktarları, 2024 yılında işverenlere vergisel avantaj sağlamak üzere revize edildi.