Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı paylaşımı olay oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı paylaşımı olay oldu
Ankara'da yerel seçim coşkusu devam ederken Mansur Yavaş'ın en büyük rakibi Turgut Altınok'tan önemli bir açıklama geldi. Altınok, daha önce de mülkü hakkında açıklama yaparken "Mal bizim değil, Allah'ındır, biz emanetçiyiz" ifadelerini kullanmıştı. Altınok'un sahip olduğu büyük miktardaki arazi ve tarlalar, "Beylik kurmaya yeter" yorumuna yol açtı.

Ankara'da bu günlerde yerel seçim heyecanı mülkiyet tartışmalarıyla devam ediyor. Başkentin mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını kamuoyuna duyurmasının ardından bu tür sorulara verdiği yanıtla dikkat çeken Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok, "Mal bizim değil, Allah'ındır, her şey Allah'ındır, biz onun hizmetkarıyız" yanıtıyla gündem olmuştu.

"Belediye başkanlığına aday olduğum günden beri servetim azaldı" diyen Cumhur İttifakı'nın Adayı Turgut Altınok, mevcut mal varlığının dökümünü kamuoyuna açıkladı. Altınok'un yayınladığı listede arsa, tarla ve gayrimenkul sayıları dikkat çekiyor. “Anne sütü gibi beyaz ve helal” diye tanımladığı varlığı birçok yoruma ve tepkiye neden oldu.

Turgut Altınoku'un Mal Varlığı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı

"TURGUTOĞULLARI BEYLİĞİ'Nİ KURACAK KADAR MÜLKÜ VARMIŞ"

Gazeteci İsmail Saymaz, Turgut Altınok'un sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı listeye atıfta bulunarak, "Turgut Altınok'un Ankara'da Turgutoğulları Beyliği'ni kurmaya yetecek kadar varlığı var" şeklinde ifadelerle yorum yaptı.

Listede banka hesap beyanlarının veya mücevher beyanlarının yer almaması gazeteci Murat Ağırel'in dikkatini çekti. Ağırel şunları söyledi:

“Turgut Altınok'un mal beyanı listesinde banka hesap ekstresi veya mücevher ekstresi yok. Altınok'un açıklamasına göre; 22 arsası, 13 evi ve 25 tarlası var. ALTINOK GAYRİMENKUL A.Ş'nin %36,59 hissesi bulunmaktadır. Şirket bir aile şirketidir. Altınok şirkete sermaye olarak arsa bağışında bulundu. Bu arsaya daire karşılığında binalar yapıldı. Bana gelince, sadece 67 daire var! 4 mağaza var. 67 daire, 4 mağaza! Bunların değeri belirtilmemiştir. Şirketin kaç daire ve mağazaya sahip olduğu veya bunların değerinin ne kadar olduğu belli değil. İlan edilen 22 araziden biri de 4 milyon 943 bin metrekare alana sahip Bala'da... (yaklaşık 5 bin dönüm)"

"KARAMANOĞLU BEYLİĞİNDE DAHA AZ TOPRAK VARDI"

Eski CHP genel sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Karamanoğlu Beyliği'nin toprağı daha az" diyerek tepki gösterdi.

Turgut Altınok'un mal varlığı beyanına Akademisyen Emrah Gülsunar da yorum yaparken Gülsunar, “13. yüzyılda çok sayıda toprağa sahip beylikler kuruldu" dedi.

Sosyal paylaşım sitelerinde çok sayıda kullanıcı, Altınok'un mal varlığının "Ankara'nın yarısını" temsil ettiğini belirterek, sahip olduğu araziler nedeniyle nasıl "bir beylik kurulabileceğini" anlattılar.