Konya'da toplu ulaşım araçları ve KONPARK bayram boyunca ücretsiz!

Konya'da toplu ulaşım araçları ve KONPARK bayram boyunca ücretsiz!
Ramazan bayramı boyunca Konya'da toplu taşıma araçları ücretsi olacak. Ayrıca KONPARK'ta park yerleri bir önceki günün akşamından tatil sonuna kadar ücretsizdir.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'da Ramazan Bayramı'nın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli tedbirleri aldı.

Bayram boyunca toplu taşıma ücretsiz!

Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların otobüs ve tramvayları kullanarak rahat bir şekilde tatil yapabilmeleri için gerekli adımları atıyor. Bayram günlerinde pazar günleri çalışan toplu taşıma araçları, bayramım 1. 2. ve 3. günleri ücretsizdir.

Konya'da toplu ulaşım araçları ve KONPARK bayram boyunca ücretsiz!

KONPARK otoparkı arife ve bayram günlerinde ücretsizdir!

Konya metropol alanı içerisinde "KONPARK" adı altında faaliyet gösteren tüm kapalı, cadde ve açık otoparklar bir önceki günün akşamından itibaren tatil bitimine kadar ücretsiz olarak kullanıma açıktır.

Şehir yetkilileri vatandaşların mezarları ziyaret etmesini kolaylaştırmak için temizlik çalışmaları yürütüyor ve güvenliği güçlendiriyor ve tatil sırasında hava veya gürültü kirliliği ile birlikte her türlü şikayete yanıt vermeyi planlıyor.

Bayram öncesinde kent merkezinde kapsamlı temizlik çalışmalarına başlayan temizlik ekipleri, çalışmalarını bayram boyunca da sürdürecek.

İtfaiye Merkezi de nöbette!

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, bayram boyunca normal faaliyetlerine devam edecek ve 31 bölgedeki 83 merkezdwe faaliyetlerini sürdürecek. Vatandaşlar yangın ve benzeri felaketleri 112 numaralı acil çağrı merkezine bildirebiliyor.

Konya'da toplu ulaşım araçları ve KONPARK bayram boyunca ücretsiz!

KOSKİ, günün 24 saati çalışacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ, kent genelindeki su, kanalizasyon, sayaç arızaları için bayram boyunca 24 saat hizmette olacak. Vatandaşlar; su veya kanalizasyon sorununuz varsa ALO 185'i arayabilecekler.

Zabıta ekipleri bayram boyunca da çalışmalarını sürdürecek!

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri de vatandaşların şikayetlerine yanıt vermek için Ramazan ayı boyunca çalışmalarına devam edecek. Tatil günlerinde otogar ve trafik polisi 24 saat hizmetinizdedir. Şehir merkezinde zabıta ekipleri sabah 9'dan akşam 23'e kadar görev yapmaya devam edecek. Şikayet için 205 50 15 no’lu telefondan arayabilirsiniz.

Şehir yönetimi ayrıca tatil sırasında yol, kaldırım ve kaldırım sorunlarına anında müdahale etmek için bir acil müdahale ekibi görevlendirecek. Vatandaşlar, tatil dönemlerinde yerel yönetimlerle ilgili şikayetlerini 444 55 42 ya da Alo 153'e bildirebiliyor.