Konya bağlantısı olan YHT hatlarında bayram düzenlemesi!

Konya bağlantısı olan YHT hatlarında bayram düzenlemesi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5 Nisan'dan itibaren ek seferlerle yüksek hızlı tren hatlarında kapasiteyi 18 bin 84 koltuk artırdıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram öncesi Ankara-Niğde Otoyolu Ana Kontrol Merkezini ziyaret ederek alınan tedbirler hakkında bilgi aldı.

Bayramda yurt içinde 30 ila 35 milyon kişinin seyahat edeceğini tahmin ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, kara, tren ve havayoluyla yaklaşık 100 milyon ayrı seyahatin yapılacağını aktardı. Ülkede bir nevi "aşiret göçü" yaşanacağını belirten Uraloğlu, Bakanlık olarak olası yoğunluktan dolayı kara, deniz, hava ve demiryolunda her türlü önleyici tedbiri aldıklarını vurguladı.

Konya bağlantısı olan YHT hatlarında bayram düzenlemesi!

"YHT HATLARINDA, KAPASİTESİ ARTIŞI SAĞLANDI"

Bakan Uraloğlu, 5 Nisan'da başlayacak ek seferlerle yüksek hızlı tren hatlarında kapasiteyi 18 bin 84 koltuk artırdıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ankara-İstanbul Hattında günlük sefer sayısı 13+13'ten 14+14'e çıktı. Konya-İstanbul hattında ise 4+." 4'ten 5+5'e çıktık. Ayrıca Cuma ve Pazar günleri faaliyet gösteren Ankara-Konya güzergahında 1+1 hafta sonu servisi de Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Hızlı trenlerde olduğu şekilde ana hat ile bölgesel trenlerde ilave vagonlarla koltuk sayısını 15 bin 200'e çıkardık. İzmir Mavi Ekspres, Doğu Ekspresi gibi önemli bölgesel trenlere Pulman vagonlarını ve yataklı vagonları ekledik”

Ramazan Bayramı boyunca Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne bağlı ilgili tüm birimlerinin 24 saat hizmette olacağını belirten Uraloğlu, İstanbul Havalimanı başta olmak üzere ülke genelindeki diğer tüm havalimanlarında trafik sıkışıklığı nedeniyle herhangi yaşanmaması için havalimanı personelinin tüm birimlerle koordineli çalışacağını söyledi.