Bakan Koca'dan Konya’ya 1000 yataklı dev proje müjdesi!

Bakan Koca'dan Konya’ya 1000 yataklı dev proje müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitingi öncesinde kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, miting alanında toplanan kalabalığa müjdeli haberler paylaştı. Bakan Koca, Konya'nın Meram ilçesinde iki hastanenin yapılacağını söylerken bunlardan birisinin de 2.Konya Şehir Hastanesi olacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düzenlenen mitinge katılmak için havayoluyla kente giriş yaptı. Miti,ng öncesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kürsüye çıktı ve çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca, konuşmasında “Anadolu Meydanı iki sevgi dolu yüreğin, milletin ve liderin buluşmasına sahne oldu. Ancak Konya'da bu toplantı daha coşkulu geçti. Türkiye'de devlet 22 yıldır millettir. 22 yıldır Türkiye'de siyaset milletin başına sorun çıkarmadı, sorunlara çözüm oldu. Türkiye'de 22 yıldır iktidarlar halkın gerisinde kalmadı, halka yeni ufuklar açtı. Bu, cumhurbaşkanımızın liderlik vasıflarının bir sonucudur” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin eski kalıba uymadığını belirten Bakan Koca, şöyle konuştu:

Bakan Koca'dan Konya’ya 1000 yataklı dev proje müjdesi

"İnkılap gibi fikir ve çalışmalarıyla Türkiye'yi yeni Türkiye'ye doğru götüren Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Diğer tarafta 22 yıllık bir inşaat süresi var. Görev yaptığı süre boyunca sağlık alanı büyüdü. Konya 22 yıldır inşaat ve hizmet kentlerinden biri. Konya'da doktor ve sağlık personeli sayımız 5 kat artarak 22 bin 440'a ulaştı. 2002 yılında 350 olan uzman sayısını 1.496'ya, diş hekimi sayısını 69'dan 391'e, hemşire sayısını 860'tan 6.684'e çıkardık. Şehir hastanemizle gurur duyuyoruz. Konya ve ilçelerinde 37 hastane, 5 diş hastanesi ve merkezinin yanı sıra 71 birinci basamak alanında sağlık tesisi olmak kaydıyla 140 sağlık yatırımı yaptık”

KONYA’YA 2 DEV HASTANE MÜJDESİ

Kente yapılan yatırımları anlatan Fahrettin Koca, Kulu'da inşa edilen devlet hastanesinin açılış töreninin 3 gün sonra yapılacağını söyledi. İyi haberlerin üstüne müjdeler veren Bakan Koca, Meram'ın Ateşbaz Veli mahallesinde 500 üniteli diş hastanesi yapılacağını aktardı.

Bakan Koca, konuşmasının devamında Konya'ya 2. Şehir Hastanesi'nin yapılacağını duyurdu. Bakan Koca, Meram ilçesinde Milli Park karşısında bulunan alana 1.000 yatak kapasiteli şehir hastanesinin inşa edileceğini vurguladı.