Konya’nın yeni kültür merkezinde açılış için geri sayım başladı!

Konya’nın yeni kültür merkezinde açılış için geri sayım başladı!
Konya Belediyesi ile Meram Belediyesi'nin girişimleriyle kente kazandırılacak olan Konevi Kültür Merkezi tamamlanmak üzere. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Bu tesis açılış tarihini hesaplıyor" diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, seçimlerin tamamlanmasının ardından yeni dönem çalışmalarına güçlü ve hızlı bir şekilde başladı. Başkan Kavuş, 163 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Sahibata Mahallesi'ndeki Şükran Kentsel Dönüşüm Alanında incelemeler yaptı. Mustafa Kavuş, açılışa gün sayan Konevi sosyal taban gruplarından da son durumla ilgili bilgiler aldı. Kavuş, geçtiğimiz günlerde asfalt çalışması yapan ekipleri ziyaret etti.

ŞÜKRAN PROGRAMINDA HİÇ BİR GECİKME OLMADAN HIZLA İLERLİYOR

Başkan Mustafa Kavuş, etaplar halinde tasarlanan ve kent merkezine yepyeni bir görünüm kazandıracak çalışmaları yerinde inceleyerek, ekibinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Projenin tamamlandığında şehrin estetik, sosyal ve aynı zamanda ticari hayatına yeniden kazandıracağını belirten Başkan Kavuş, "3 milyar TL'yi aşan dev bir maliyete sahip proje, Meram ve Konya tarihinin en önemli yatırımlarından biri. Şükran kentsel dönüşüm projesi, Konya'ya şehir merkezinde yeni bir hayat kazandıracak. Mümkün olduğu kadar çabuk bitirmek için çok çalışıyoruz ve araziyi asla boş bırakmıyoruz” dedi.

Konya’nın yeni kültür merkezinde açılış için geri sayım başladı!

KONEVİ SOSYAL TESİS AÇILIŞINA KADAR GÜN SAYIYOR

Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un bir sonraki durağı ise Konevi Sosyal Merkezi olurken Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un girişimiyle kente kazandırılan tesiste incelemeler yapan Başkan Kavuş, inşaat hakkında yetkililerle görüştü. Tesisin 10 bin metrekare kapalı alana sahip, zemin artı bir kattan oluşan, iki katlı ve bodrumdan oluştuğunu söyleyen Başkan Kavuş, tesisin kısa sürede açılacağını vurguladı ve şunları söyledi:

rojemizin zemin katında işyerleri, üst katlarında ise öğrenme ve gençlik merkezi bulunmaktadır. Bodrum katında yüzme havuzuyla spor salonu olacak. Tesis, açılışı için her gün sabırsızlıkla beklenen Yaka, Alavardı, Melikşah, Aşkan ve Köyceğiz ilçeleri başta olmak üzere Meram'ın tamamına hizmet verecek"

ALTYAPI VE İNŞAAT ERKEN HAVA SICAKLIĞI İLE HIZLANACAK

Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, her iki projede yaptığı incelemeler sonrası ilçe genelinde gerçekleştirilen asfalt çalışmalarını da inceledi. Havaların erken ısınması nedeniyle altyapı, asfalt, parke, bordür çalışmalarının erken başladığını vurgulayan Başkan Kavuş, yıllık hedefin üzerinde çalışmalar gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Meram'ın en önemli beklentilerinden birisi olan asfalt ihtiyacını karşılamak için hassas ve dikkatli bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Kavuş, "Başlattığımız çalışma halkın pratik ve konforlu ulaşımını sağlamaktı. Ben. Her şeyin en iyisine layık olan hemşerilerimiz çalışmalara tüm hızıyla devam etmekte. İnşallah sezon boyunca hızla devam edeceğiz." diye konuştu.

Konya’nın yeni kültür merkezinde açılış için geri sayım başladı!

Mustafa Kavuş, incelemelerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Seçim döneminde çalışmalarımızı yürütürken hiçbir zaman faaliyetlerimize ara vermedik. Ama bugün yeni bir başlangıç ​​yapıyoruz, daha güçlü, daha iddialı ve daha çok çalışıyoruz. Amacımız başarılı olmaktır. Milletin bize olan teveccühünü artırarak, bir an önce Konya'nın imajını tüm Türkiye'ye yayma azmindeyiz. Daha fazla kalp kazanmak ve hizmetlerimizi geliştirmek için sabırsızlanıyoruz. Tüm bu düşünceleri aklımızda tutarak hızla çalışmalarımıza başladık. İnşaatı devam eden tesisleri inceledik, asfalt döşeyen arkadaşlarımıza ziyarette bulundum. Şükran ve Konevi için her şey yolunda gidiyor. Takvim işliyor. İnşallah herhangi bir aksaklık yaşamadan çalışmalarımızı tamamlayacağız ve hemen hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.”