LGS kapsamında 2 Haziran'daki sınav için başvurular bugün başladı!

LGS kapsamında 2 Haziran'daki sınav için başvurular bugün başladı!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran'da yapılacak Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına başvurular başladı. 29 Mart'tan itibaren "e-Okul" üzerinden başvurular isteğe bağlı şekilde alınacak.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları Merkezi Sınav Başvuru ve Kabul Rehberi'ne göre, fen liselerine resmi ve özel ortaöğretim kurumları ile İmam Hatip Ortaokulu'ndan 8'inci sınıf öğrencileri alınacak.

Okullar, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, meslek yüksekokulları ve Anadolu teknik liselerinde Anadolu teknik programları öğrenci seçimine ilişkin merkezi sınav 2 Haziran'da yapılacak. Bugünden itibaren 29 Mart'a kadar merkezi sınav için "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak başvurabileceksiniz. Sınava katılım isteğe bağlıdır ve katılmak isteyen öğrenciler ücretsiz olarak online başvuru yapabilirler.

Okul liderleri öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi verecek. Sınav başvuruları ise Nisan 2024 tarihine kadar okul yönetimi tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan bir okulda öğrenim gören öğrenciler, yayımlanan kılavuzdaki formu doldurarak başvuruda bulunabilirler. Öğrenciler başvurularının gönderilip gönderilmediğini elektronik ortamda takip edebilirler.

LGS kapsamında 2 Haziran'daki sınav için başvurular bugün başladı!

LGS Sınavının Kapsamı

Sorular, 8. sınıf müfredatında her konu alanı için oluşturulan çıktılara göre öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, akıl yürütme, problem çözme, analiz, eleştirel düşünme, bilimsel süreçler ve benzeri becerilerini ölçer.

Sınava giriş belgeleri 24 Mayıs tarihinden itibaren açıklanacak!

Sınav, il ve ilçelerdeki daha önceden belirlenen okullarda gerçekleştirilecek. Fotoğraflı giriş sınavı kayıt belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren her okul müdürü tarafından elektronik ortamda alınacak ve onaylandıktan sonra mühürlenerek öğrencilere dağıtılacak.

Öğrencilerin sınava gelirken fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi getirmeleri gerekmektedir.

Sonuçlar 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak!

Sınavın ilk oturumu saat 09.30'da, ikinci oturumu da 11.30'da başlatılacak.

İlk oturumda, Türkç dersinden, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinden, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden ve yabancı dil dersinden toplamda 50 soru yöneltilecek ve cevaplamaları için de 75 dakikalık bir süre verilecek.

İkinci oturumda, matematik ile fen bilimleri derslerinden toplamda 40 soru verilecek. Cevaplamaları için de 80 dakikalık süre verilecek.

Her sözel ve sayısal alt testlerde doğru ve yanlış cevap sayısı belirlenir. Her öğrencinin her alt test için ham puanı, ilgili testteki doğru cevap sayısı üzerinden yanlış cevap sayısı üçte birinin çıkarılmasıyla hesaplanır.

Test sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet sitesinden duyurulacaktır. Test sonuç belgelerinin posta yoluyla gönderilmeyeceği bildirilmiştir.