YSK'dan yerel seçimlerde 'İptal' kararı!

YSK'dan yerel seçimlerde 'İptal' kararı!
31 Mart'taki yerel seçimlerin bazı bölgelerde iptal edilmesi halinde 2 Haziran günü yeni seçimler yapılacak. Seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verilen yerlerde yalnızca oy verme işlemi gerçekleştirilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. YSK'nın açıklamasında 31 Mart 2024 Pazar yapılması planlanan yerel seçimlerin bazı bölgelerde iptal edilmesi halinde yenileme seçimleri ile ilgili tarihin 2 Haziran 2024 Pazar olarak kararlaştırıldığı belirtildi.

YSK'nın, 2972 ​​sayılı 'Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetler Seçimi Hakkında Kanun'a bir bölge seçiminde seçimin iptaline karar verilmesi halinde, Seçim usulüne göre o seçim bölgesinde yeni bir seçim yapılacak ve bu seçim de 2024 yılı haziran ayı ilk pazar günü şeklinde olacak.

YSK'dan yerel seçimlerde 'İptal' kararı!

Bu nedenle kararda, 31 Mart 2024 tarihinde herhangi bir nedenden dolayı yapılamamış olan belediye, muhtar ve ihtiyar heyeti üyeliği ile ilgili seçimleri ile birlikte 1 Ocak 2024'ten bu güne oluşturulan mahalli idare birimleri kapsamındaki köylerin muhtarlarıyla ihtiyar meclisi üyeleri seçimleri 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

Kararda, yeniden yapılacak seçimlerin bu seçimin tekrarı ve aynı zamanda da seçimin devamı niteliği şeklinde olduğu, bundan dolayı da yalnızca oy verme işlemlerinin tekrarlanacağı vurgulandı.