Başakşehir, Avrupa Süper Lig kararını açıkladı

Başakşehir, Avrupa Süper Lig kararını açıkladı
RAMS Başakşehir, Avrupa Süper Ligi'ni desteklemediklerini açıkladı. Avrupa Kulüpler Birliği'nin Avrupa Süper Ligi hakkında yayınladığı açıklamaya katıldığını açıklayan kulüp, UEFA turnuvalarına destek verdiğini bildirdi.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Avrupa Süper Ligi'ne katılmayı reddettiğini beyan etti. Kulüp, Avrupa Kulüpler Birliği'nin Avrupa Süper Ligi ile ilgili açıklamasına destek verdiğini belirtirken, aynı zamanda UEFA turnuvalarına olan bağlılığını vurguladı.

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'ne karşı çıkmasının rekabet yasasına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı olduğu yönündeki açıklamasında, "FIFA ve UEFA'nın yönergeleri, Süper Lig gibi yeni bir kulüpler arası futbol projesini önceden onaylarına tabi kılar. Ancak, FIFA ve UEFA'nın bu kuralları şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı olma özellikleri taşımaz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada devamla, "FIFA ve UEFA'nın Süper Lig'in önceden onaylanmasına dair kriterleri, AB hukukuna aykırıdır." ifadesi kullanıldı. İstanbul Başakşehir FK, bu açıklamaya destek verdiğini belirterek, Avrupa futbolunun temel değerlerini korumak amacıyla Avrupa Kulüpler Birliği ile iş birliği yapmaya bağlı olduklarını vurguladı.

göksel gümüşdağ

Kulübün resmi açıklamasında, "İstanbul Başakşehir FK, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili verdiği ve sözde Süper Lig projesini desteklemediğini belirten kararı dikkate almaktadır. İstanbul Başakşehir FK olarak, Avrupa futbolunu tanımlayan değerleri korumak için Avrupalı kulüp arkadaşlarımızla birlikte Avrupa Kulüpler Birliği aracılığıyla çalışmaya %100 bağlıyız. Bu, sadece Avrupa Kulüpler Birliği'nin UEFA ile güçlü ortaklığı sayesinde mümkün olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Bu gelişme, futbol camiasındaki Avrupa Süper Ligi tartışmalarına yeni bir boyut eklerken, İstanbul Başakşehir FK'nın aldığı kararın futbolseverler ve spor medyası tarafından yakından takip edileceği düşünülmektedir.