FIFA'dan flaş karar: Süper Lig ekibine süresiz transfer yasağı

FIFA'dan flaş karar: Süper Lig ekibine süresiz transfer yasağı
Antalyaspor, daha önceden FIFA tarafından verilen üç transfer dönemi transfer yasağı cezasına maruz kalmıştı. Şimdi ise bu yasak, belirsiz bir süre için uzatıldı. İlgili ayrıntılar aşağıda yer almaktadır...

FIFA’nın son bildirisine göre, daha önceden üç dönemlik transfer yasağına tabi tutulan Antalyaspor’a yönelik yeni bir yaptırım uygulandı. Açıklamaya göre, Süper Lig temsilcisi Antalyaspor’un üzerindeki transfer yasağı, FIFA tarafından süresiz bir hale getirildi. Antalyaspor, anlaşmazlık içinde olduğu futbolculara olan borçlarını kapatana dek transfer gerçekleştiremeyecek. Kulübün borçlarını tamamen ödemesine kadar devam edecek olan süresiz yasak, Antalyaspor’un transfer faaliyetlerini kısıtlamaya devam edecek.

antalyaspor

Antalyaspor’da görevli Sinan Boztepe, devre arası transfer döneminde takımın karşılaştığı transfer yasağı hakkında geçen ay bazı bilgiler verdi. Boztepe’nin belirttiğine göre, “Transfer yasağı, küçük geçmişten gelen birkaç mahkemelik olay vardı ve sonuçlandı. Çok ciddi rakamlar da değil, yaklaşık 200 bin Euro civarı bir ödeme yapıldığı takdirde ceza kalkıyor. Kısa vadede zaten ihtiyacımız olduğu kadar ödenecek bir transferin engeli diyelim buna. Transfer engelini kaldıracağız. Çok önemli bir detay değil. Sonuçlanmasını beklediğimiz bir Luiz Adriano dosyası var. O da muhtemelen yakın zamanda sonuçlanır. Sonuçlanmasına göre hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.