Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçı iptal edildi

Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçı iptal edildi
TFF Galatasaray - Fenerbahçe maçını iptal etti! İşte ayrıntılar...

Türk futbolunda büyük yankı uyandıran gelişmelere sahne olan Süper Kupa mücadelesi ile ilgili Fenerbahçe'den sert bir açıklama geldi. Sarı-lacivertli kulüp, 29 Aralık 2023 tarihinde Galatasaray ile Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa karşılaşmasının katılımcı takımlar ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında ortak mutabakatla iptal edildiğini duyurdu.

Açıklamada, iptal kararının ardından yaşanan süreçlerde, kulüp başkanlarından Ali Y. Koç'a yönelik asılsız iftira ve ithamların ortaya atıldığı belirtildi. Fenerbahçe Kulübü, bu duruma karşı kararlı bir duruş sergileyerek, devletin ilgili kurumlarına yaşanan tüm süreçlerin detaylıca araştırılması için taleplerde bulundu.

gs fb

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise, mücadelenin resmi açıklamalar dışında asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan Süper Kupa Finali'nin maç günü Fenerbahçe, Galatasaray ve TFF'nin ortak kararıyla ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Süper Kupa Finali'nin, her iki takımın lig ve Avrupa maçlarından dolayı fikstür sıkışıklığı olmaması için Nisan ayında yapılması planlanmaktadır.

Fenerbahçe'nin bu açıklamalarıyla birlikte, Türk futbolu gündemindeki bu önemli olayın detayları ve yaşanan gelişmeler kamuoyu tarafından büyük bir dikkatle takip edilmeye devam ediyor. Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesi ile ilgili yapılan açıklamada, maçın katılımcı takımlar ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında ortak mutabakatla iptal edildiği belirtilmiştir. Ancak, bu kararın ardından kulüp başkanlarından Ali Y. Koç'a yönelik asılsız iftira ve ithamların ortaya atıldığı ifade edilmiştir. Fenerbahçe Kulübü, yaşanan sürecin detaylıca araştırılması için devletin ilgili kurumlarına taleplerde bulunmuştur.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise, resmi açıklamalar dışındaki asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, Süper Kupa Finali'nin maç günü Fenerbahçe, Galatasaray ve TFF'nin ortak kararıyla ileri bir tarihe ertelendiğini belirtmiştir.