Milli takımda Stefan Kuntz dönemi bitti: Görevine son verildiği duyuruldu

Milli takımda Stefan Kuntz dönemi bitti: Görevine son verildiği duyuruldu
A Milli Takımı ile Stefan Kuntz yollarını ayırdı! İşte ayrıntılar...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yollarını ayırdığını duyurdu. Japonya'ya karşı alınan mağlubiyetin ardından eleştirilerin artması, Kuntz'un görevine son verilmesine neden oldu. TFF, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'ndaki kötü performansın ardından cesur bir hamle yaparak yeni bir teknik direktör arayışına başladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un görevine son verdi. Bu karar, EURO 2024 Elemeleri'nde alınan kötü sonuçların ardından geldi. Kuntz'un son maçı, Japonya'ya karşı alınan 4-2'lik mağlubiyetle sonuçlandı ve oyuncuların inancını kaybetmesiyle ilişkileri tamamen kopmuştu.

Stefan Kuntz, EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sonuna kadar sözleşmesi olan bir teknik direktördü. Ancak TFF, sözleşmeyi feshederek önümüzdeki hafta içinde yeni teknik adamı açıklayacağını belirtti. Kuntz'un yardımcılarına henüz bilgi verilmedi, ancak Hırvatistan maçında Kenan Koçak'ın takımı sahaya süreceği ihtimali konuşuluyor. Stefan Kuntz, 2010 yılından bu yana milli takımın altıncı teknik direktörü olarak görev yapmıştı. Ancak son dönemde alınan sonuçlar ve oyuncular arasındaki güvensizlik, Kuntz'un görevine son verilmesine neden oldu.

stefan kuntaz

TFF, yeni teknik direktör için hızla arayışlara başladı. Bu göreve getirilebilecek isimler arasında Abdullah Avcı, Fatih Terim, Sergen Yalçın ve Vincenzo Montella gibi tanıdık isimler ön plana çıkıyor. 

Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri'nde kritik bir virajda bulunuyor. 12 Ekim'de Hırvatistan deplasmanına çıkacak olan Türkiye, bu maçın ardından 15 Ekim'de Letonya'yı ağırlayacak. D Grubu'nda 10 puanla 2. sırada yer alan millilerimiz, liderlik için galibiyetlere odaklanmış durumda. Ermenistan ve Galler ise 7'şer puanla 3. ve 4. sıralarda yer alıyor.

Yeni teknik direktörün atanması ve takımın performansının nasıl etkileneceği merakla beklenirken, Türk Milli Takımı'nın hedefi EURO 2024'e katılarak başarılı bir turnuva geçirmek ve taraftarlarına sevinç yaşatmaktır.