TFF Başkanı duyurdu: Tüm maçlar süresiz ertelendi

TFF Başkanı duyurdu: Tüm maçlar süresiz ertelendi
Dün akşam yaşanan hakem saldırısı sonrasında lig maçları ertelendi! Tüm detaylar haberimizde.

Ankaragücü Çaykur Rizespor karşılaşması sonrasında yaşanan olaylar sonrasında TFF Başkanı bütün maçları erteledi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LİG MAÇLARI SÜRESİZ ERTELENDİ

Dün Ankaragücü Çaykur Rizespor karşılaşması sonrasında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Saldırı sonrasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi basın toplantısı gerçekleştirdi. Büyükekşi konuyla ilgili şu sözleri söyledi; 'Halil Umut Meler'ye yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sağlık durumunu yakından takip ediyoruz ve acil şifa diliyoruz. Bugüne kadar hakemeri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu suçun ortağı. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren açıklamaları bugün bu saldırıya zemin hazırladı. Seneler önce olan bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu olayın sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırı sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle işbirliği içinde cezai işlemler uygulanmaya başlandı. 

saldırı sonrasında bütün lig maçları süresiz olarak ertelendi

Sorumlu olan kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırı yapan bütün suçlular en ağır şekilde cezalandırılacak. TFF Yönetim Kurulu kararıyla tüm lig maçları süresiz olarak ertelendi.' MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; 'Gecenin bu saatinde sizlere böyle bir açıklama yapmaktan dolayı büyük üzüntü içindeyim. Halil Umut Meler dünya hakemliğinin önemli bir noktasında, EURO2024'e gitmesini arzuladığımız kardeşimizin başına böyle bir şey gelmesinden dolayı büyük üzüntü içindeyiz. Buna sebep olan kulüplerimizin, yöneticilerimizin bir kere daha düşünmesini istiyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu konuda gerekli adaletin yerini bulmasını diliyoruz. Futbolun bütün paydaşları sorumluluklarını yerine getirmeli. Bunun sorumlusunun bütün paydaşlar olduğunu bir kere daha belirtmek istiyorum. Hakemimize geçmiş olsun diliyoruz, ümit ediyoruz ki bir daha böyle şeyler söz konusu olmasın. Bu saldırı sadece hakemlere değil Türk futboluna da yapıldı.'