Almanya Büyükelçiliği Türkiye Temsilciliklerinin Kapalı Olacağı Tarihleri Twitterdan Duyurdu!

Almanya Büyükelçiliği Türkiye Temsilciliklerinin Kapalı Olacağı Tarihleri Twitterdan Duyurdu!
Almanya Büyükelçiliği sosyal medya hesabından bir duyuru yayımlayarak Türkiye Temsilciklerinin belirli süre kapatılacağını duyurdu.

Almanya'nın Ankara Büyükeliçiliği sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile Türkiye temsilciliklerini 3 Ekim 2017 ile 31 Ekim 2017 tarihlerinde kapatılacağını duyurdu. Tarih aralığının dikkat çekmesi üzerine kapatma işleminin bir ay sürecğinin yorumlanması panik havası estirince Almanya Ankara Bütükeliçiliği ikinci bir duyuru yayımlamak zorunda kaldı. Türkiye temsilciliklerinin kapatılma nedenini açıklayan Büyükelçilik şöyle bir paylaşımda bulundu. Tatil nedeniyle sadece bu iki tarihte kapalıyız. Komple teorileri üretenlere duyurulur şekilinde bir açıklama yayımlandı. Yapılan ikinci açıklama ile kısa sürede oluşan akıllarda ki sorular cevap bulmuş oldu. 

Almanya da 1 Ekim ile 3 Ekim Almanya'nın birleşmesi günü olarak kutlanırken 31 Ekim 2017 günü ise Reformasyon günü nedeniyle tatil. Bu resmi tatillerin gündeme gelmesinden dolayı bir kapatılma söz konusu olmuştur. Almanya ile Türkiye arasında ki siyasi gerginlik Almanya'nın yeni bir kriz mi yaratıyor sorusunu akıllara getirdi. Sosyal medyadan yapılan bu duyuruya kullanıcılar anında tepki verinceBüyükelçilik ikinci bir duyuru yayımlamak zorunda kaldı. Söz konusu kapatılmanın gerekçesini açıklamak zorunda kalan Almanya Ankara Büyükelçiliği yeni bir krizin yaşanmaması için ard arda açıklamalarda bulundu. 

Almanya milletvekillerinin incirlik hava üssündeki askerlerini ziyaret etmek istemesi üzerine Türkiye'nin izin vermemesi sonrası iki ülke arasında gerginlik yaşanmasına sebep olmuştu. Bunun üzerine Alman Federal Meclis incirlik hava üssündeki askerleri Ürdün'e nakeltmeye karar verdi ve incirlik üssünden Alman askerleri ayrıldı. Bu durum sonrası iki devlet arasında değişik diplomatik krizler yaşandı. Türk subayların sığınma hakkı, casusluk krizi, tutuklamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya seçimini boykot çağırısı gibi konularda gerginlikler devam etti. Yapılan bu son açıklama ile herkes yeni bir diplomatik krizmi yaşanacak derken ikinci bir açıklama ile durumun resmi tatillerden kaynaklandığı anlaşılarak yanlış anlaşılmanın önüne geçildi.